Unde se duce iubirea atunci când pleacă?

femeie

Cel mai trist şi dureros lucru care li se poate întâmpla unor oameni care se iubesc, nu este despărţirea în sine. Este faptul că, aceşti oameni care şi-au fost cândva aerul fără de care nu puteau respira, ajung doi străini. Aproape că şi ura mi se pare mai acceptabilă decât uitarea. Adică, persoana aceea care pentru tine însemna totul, care ţi-a sărutat buzele, ochii şi sufletul, care ţi-a adorat chipul şi adierea trupului, care ţi-a ţinut cu dragoste în palma lui zâmbetul şi lacrima, care te-a mângâiat şi certat, omul care te-a ridicat până la stele… într-o zi poate ajunge mai puţin decât un simplu trecător cu care te intersectezi pe stradă? Ei, mie asta mi se pare cu adevărat dureros şi trist!

 

A fost odată că niciodată o fată frumoasă care s-a îndrăgostit nebuneşte de un băiat…

Îmi spune povestea cu un zâmbet amar.

“Ne-am îndrăgostit la prima vedere. Era atât de frumos... încât n-am avut nicio şansă să nu îl ador. Eram elevi în clasa a XII a, şi în fiecare dimineaţă îmi aducea o floare. Nu flori scumpe... probabil le fura din grădini în drum spre şcoală. Ne-am iubit că doi nebuni până la terminarea liceului, apoi, fără voia părinţilor ne-am mutat cu chirie într-o garsonieră. El s-a angajat mucitor într-o fabrică, iar eu am început şcoala profesională de asistente medicale. Ne-a fost tare greu.... n-aveam de niciunele. Mâncam cu o lingură şi o furculiţă amândoi, dintr-o farfurie. O lingură de ciorbă eu, una el... Dar ne iubeam. Ne înveleam noaptea cu 2 pături primite de la bunica, şi ne ţineam strâns în braţe ca să ne încălzim. Dar ne iubeam. Împărţeam o bucată de pâine cu salam de soia că să nu ne ghiorţăie maţele de foame... Dar ne iubeam.

Timp de 3 ani ne-am chinuit să ne cumpărăm câte ceva prin casă, cu mari eforturi, şi n-am să uit niciodată cât de fericiţi am fost când am reuşit să ne cumpărăm maşină de spălat rufe! A fost prima noastră realizare.

Apoi a apărut Petruţ, lumina ochilor noştri, copilul nostru. Şi ceva s-a schimbat în noi. La început în bine, iar mai apoi, biruiti de greutăţi, am început să ne certăm... apoi au intervenit părinţii... şi el a renunţat la luptă şi la noi, şi a plecat.

Acum Petruţ este mare, dar nu prea vorbeşte cu tatăl lui. Nu îl trage inima, şi eu mor în mine puţin câte puţin când văd asta. Şi mă mai omoară faptul că am ajuns ca doi străini şi încă nu am înţeles, cum am lăsat să moară în noi o aşa iubire?”

 

Unde se duce iubirea atunci când pleacă?

“Când doi oameni se iubesc, se naşte o stea, care se va transforma într-una căzătoare atunci când iubirea lor se va stinge.”

Ce frumos ar fi dacă am putea să prindem stelele în căderea lor! Să le prindem la pieptul nostru şi să le păstrăm toată viaţa ca pe ceva preţios. Şi să nu uităm stelele căzătoare ca şi cum n-ar fi însemnat nimic pentru noi inainte de cădere.

Pentru că mie mi se pare mult mai dureroasă decât o despărţire, uitarea…


Anunțuri matrimoniale

Ma numesc Eugen, caut o fata, cu varsta maxima de 34 ani, care cauta si isi doreste sa isi gaseasca sufletul pereche, acel baiat pe care se poate baza, acel baiat care o va ajuta, o va intelege, care o va iubii si o va aprecia. Sunt un baiat sincer, loial, devotat, inrecrezator si optimist, indiferent de imprejuarile care apar in viata, chiar si atunci cand nu mai esti unul ci esti in doi. Sunt un baiat care stie ce inseamna sa pretuiesti ceea ce am langa mine, care are grija si respect pentru persoana de langa mine. Sunt baiatul pe care te poti baza atunci cand dpdv adminsitrativ, trebuie sa se rezolve o problema, o defectiune aparuta in casa. Sunt si un bun bucatar, care nu te va dezamagii in arta culinara. Da, imi doresc sa te gasesc, pe tine cea care iti doresti si vrei sa gasesti un baiat ca mine.
Doamnă 60ani,cu maximum de seriozitate și sinceritate, cu simțul umorului, fără vârstă, stilata, delikta, doresc să cunosc un barbat serios, sincer între 55 și 65 ani pentru conviețuire. Rog seriozitate. Nu mă interesează aventurierii și cei fără educație.
Fara obligatii: solid, 28 de ani, ochii verzi, sincer, devotat, timid, cu unele defecte dupa un accident cu motoreta. Caut femeie (pana in 35 de ani) sa convetuiasca cu mine. Locuesc in nordul Italiei impreuna cu familia.
Sunt Vasile am 40 de ani nu am fost niciodată casatorit și aș vrea o nevasta care să-mi țină de urat.