Un bilet înspre oriunde…

tren femeie

Cred că Dumnezeu are criteriile lui după care ne dăruieşte. Uneori ne dorim atât de mult dragostea cuiva, încât ne revoltăm împotriva Divinităţii zicând: “Sunt un om bun, cald, frumos, n-am făcut nimic rău nimănui… de ce nu merit să fiu iubită de omul pe care îl iubesc?” Poate, dacă am putea vorbi cu Dumnezeu, el ne-ar răspunde:” Tocmai pentru că eşti un om bun, ţi-am trimis lecţii. Învaţă din ele, pentru ca la un moment dat să fii pregătită pentru ceea ce va veni în viaţa ta.”

 

M-am trezit în gară. Este o vreme ciudată, aşa precum mi-e sufletul acum, un amestec de soare cu nori şi cu câţiva stropi de ploaie. Nu pot spune cu siguranţă de ce am ajuns aici şi încotro vreau să merg. Mi-am aprins încă o ţigară… nici nu mai ştiu a căta este pe ziua de azi.

Parcă îl şi văd pe El cum dă din cap dezabrobator: “fi-ţi-ar ţigara să-ţi fie, n-ai pic de ambitie în tine să te laşi de ea!”

Ne-am certat de multe ori pe tema fumatului. N-a înţeles niciodată că nu este vorba de ambiţie, este vorba că nu vreau cu adevărat să mă las. Cred că în capul meu s-a blocat o sinapsă şi am rămas cu gândul că de-a lungul timpului, ţigara a fost singura care nu m-a părăsit niciodată. De fapt, nu vreau să mă las de ea. Mi-a fost alături când m-a durut, când mi-a fost greu, când am plâns nopţi la rând întrebându-mă cu ce naiba am greşit… m-am agăţat de ea ca de singurul lucru real din viaţa mea.

Nu ştiu de ce ni se întâmplă uneori să ne îndrăgostim de persoane care în timp vor ajunge să ne doară… Se spune că din toate întâmplările prin care trecem, bune sau rele, trebuie să învăţăm lecţii. Şi că nu putem merge mai departe până în momentul în care nu ne-am învăţat lecţia. Şi prin “nu mergem mai departe” mă refer la faptul că vom întâlni în viaţa noastră acelaşi gen de persoană până când vom înţelege.

Dar, ce te faci în momentul în care nu ştii ce lecţie ai de învăţat? Ce te faci când nu înţelegi de ce nu te poate iubi aşa cum eşti? Adică, mi se pare normal ca în timpul unei relaţii două persoane să se influenţeze una pe alta, să înveţe una de la alta, să încerce să devină mai buni. Dar, este aproape imposibil să devii altă persoană… eu una ştiu că am încercat. Dar, văzând câte nemulţumiri a adunat în timp, realizez că de fapt nici nu mă vrea pe mine. Adică, dacă m-aş schimba atât de mult încât El să fie pe deplin mulţumit, nici măcar n-aş mai fi eu…

 

-Unde doriţi să mergeţi? m-a întrebat operatoarea intrerupandu-mi gândurile.

-Unde doresc eu… nu sunt dorită. Daţi-mi un bilet înspre oriunde.

 

 

"Poveştile unei visătoare"


Anunțuri matrimoniale

Buna, doresc o persoana sincer, iubitoare chiar dacă are si un copil.Astept sa te cunosc...
67 ani, 166/61kg Pensionara, singura, cu bune maniere, doresc cunostinta domn pentru casatorie de varsta apropiata, care sa locuiasca la curte/tara, de preferat zonele deal si munte.
Bună. Sînt din Constanța dar sînt stabilit în Verona Italia de mulți ani. Doresc să cunosc o persoană ca prietenie posibil căsătorie. O zi bună tuturor.
Sunt fermier, gospodar, utilat pentru luratul pamantului, am autoturismicrescator de albine, pasari de curte etc. Amanunta in dialogul direct prin telefon.