Tu eşti bătrână după 40 de ani?

femeie pe plaja

Societatea noastră clasifică femeia de peste 40 de ani că fiind bătrână, expirată, trecută. Nu ştiu la câte alte naţii se mai întâmplă aşa ceva, dar nu cred că sunt foarte multe, şi bănuiesc că reprezintă un fel de “sechelă” din comunism, care din păcate şi-a pus amprenta asupra noastră. Şi aşa se face că , o mulţime de femei faine, frumoase, energice şi al naibii de sexy, în momentul în care ajung la acest prag critic, încep să se simtă ca şi cum ar avea un topor deasupra capului, care din clipă în clipă ar cădea asupra lor şi le-ar tăia dintr-o lovitură din rădăcini, frumuseţea, şarmul, senzualitatea… viaţa.

 

Mă uit în oglindă şi văd o femeie faină pe care o plac tot mai mult. Nu mi-aduc aminte să mă fi privit aşa când aveam 20 de ani. Nu, nu!

La 20 de ani când primeam un compliment mă înroşeam toată şi mintea şi corzile vocale mi se blocau instantaneu, de parcă mi se întâmpla cel mai cumplit lucru din lume. Acum, zâmbesc ştrengăreşte, mulţumesc, şi îmi spun în sinea mea că bărbatul ăla are vederea bună.

La 20 de ani când îmi apărea un coş în vârful nasului mă închideam în casă zile întregi şi plângeam ca şi cum un nou război mondial stătea să izbucnească. Acum, îmi privesc primele riduri din jurul ochilor şi mă gândesc că asta mă face să am un şarm aparte.

La 20 de ani mă machiam şi mă umpleam de pomezi pe faţă, de parcă mi-ar fi fost ruşine cu chipul meu. Acum, singura mea grijă este să folosesc o cremă hidratantă bună şi să am mereu în poşetă un ruj roşu cu care obişnuiesc să îmi mai conturez buzele la semafor, în timp ce bărbaţii mă privesc admirativ.

La 20 de ani îmi priveam corpul de parcă ar fi fost propriul meu duşman. Totul la mine mi se părea “prea”: prea colţuros, prea mult, prea puţin… prea orice, doar ca să nu fiu mulţumită. Acum, îmi place să umblu goală prin casă şi să-mi admir micile defecte pe care m-am obişnuit să mi le iubesc.

La 20 de ani a face dragoste însemna pentru mine o serie intreagă de: “dar dacă nu mă place”, “dar ce o să zică atunci când mă voi dezbrăca”, “dar dacă nu sunt suficient de bună”. Acum, ştiu că din moment ce un bărbat a ajuns cu mine în pat, cu siguranţă că mă place, aşa că singurul lucru care contează este să-mi trăiesc clipele de plăcere, să mă las iubită până la rai şi înapoi, să-l las să-mi descopere şi adore trupul şi sufletul fără ruşine ori pudoare. Astea n-au ce căuta în pat.

La 20 de ani tot ceea ce făceam se învârtea în jurul a “ceea ce trebuie”,”să nu creadă lumea că…”. Acum ştiu că singura căreia trebuie să-i dau socoteală sunt eu şi îmi trăiesc pasiunile, iubirile, viaţa aşa cum îmi place mie. Fără să deranjez pe nimeni din jurul meu, dar aşa cum îmi doresc eu. Altfel, de ce i-aş mai spune, viaţa mea?

 

Da, lacrimile vărsate de-a lungul anilor mi-au adus nişte riduri în colţul ochilor, dar ele spun povestea iubirilor şi tristeţilor mele şi le iubesc de mor!

Da, mă simt uneori obosită, poate de la atâţia munţi urcaţi şi căderi nedorite, dar tot ceea ce am de făcut este să am mai multă grijă de mine şi să pierd cât mai puţine nopţi.

Da, nu mai pot mânca orice şi oricum fără discernământ. Dar până la urmă am realizat că tot ceea ce mâncăm se reflectă nu doar în frumuseţea exterioară, ci şi în sănătatea noastră. Aşa că, mâncând cu grijă îmi fac un mare serviciu sănătăţii.

Da, nu mai am dorinţa de a mă plăcea toţi bărbaţii. Dar atunci când îmi place mie unul, ştiu să-l iubesc cu atâta pasiune încât nu m-ar da nici pe două de 20 de ani.

După 40 de ani, fiecare femeie are vârsta pe care o merită. Cunosc femei bătrâne la 20 de ani, şi femei tinere la 50 , ori mai mult. Tu alegi cum vrei să fii! Tu alegi cum vrei să te simţi! Tu alegi ce să emani în jurul tău!

Eu una, mă simt al naibii de frumoasă, tânără şi sexy! Tu de ce te simţi bătrână după 40 de ani?


Anunțuri matrimoniale

Buna sant Florina am 48 de ani.vaduva.caut prietenie relatie.am casa mea.lucrez in italia .caut un barbat trecut de 50 ani care sa vina in zona mea.
Tânăr 36 ani caut fată de vârstă apropiată pentru căsătorie.
Buna cf fetelor?ma numesc daniel am 28 de ani si doresc sa cunosc o fata singura cuminte fidela gospodina fara vici fara obligati poate fi si de la tara cu varta pana an 30 de ani pt a forma o relatie serioasa ampreuna fetelor daca doriti sa vbim va rog sunatima va pupic dulce frumoaselor