Suntem doar simpli trecători

batran pe o banca

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu întotdeauna am fost fascinată să privesc oamenii din jurul meu. Să le văd ochii , să încerc să le simt emoţiile, să mă minunez de cât de diferiţi şi frumoşi suntem.

L-am văzut la ieşirea dintr-o patiserie. Faţa brăzdată de riduri adânci, mâinile tremurânde şi ochii căzuţi îmi spun o poveste tristă. Are în faţă o căldare plină de boboci de bujori de vânzare. M-am dus la el, i-am mângâiat capul plecat de bătrâneţe şi i-am lăsat tot ce-am găsit prin buzunare. Pentru mine puţin, pentru el foarte mult. Dar cel mai mult a contat pentru el atingerea, clipa aceea în care cuiva i-a păsat…

 

Trecem zi de zi unii pe lângă alţii, tragem în plămâni acelaşi aer, trăim uneori în acelaşi cartier sau în acelaşi bloc, şi de fapt suntem ca nişte planete diferite. Fiecare are traiectoria lui prin propria viaţă şi moarte.

Şi mi-am dat seama astăzi că în ciuda a ceea ce afişează, oamenii ascund dureri multe în ei. Da, sufletele care trec pe lângă noi, de multe ori sunt mai apăsate de viaţă decât ne-am putea imagina. Şi, deşi oamenii se prefac fericiţi, dacă îi priveşti cu atenţie, poţi vedea pe feţele lor cum mor zi de zi încet, cu câte un gând, cu câte o frică,cu câte o renunţare, cu câte o neiubire…

Dincolo de ceea ce afişăm lumii, dincolo de ceea ce spunem sau cum arătăm, suntem toţi oameni, avem fiecare dintre noi lumea noastră plină de frământări, de zbucium, de iubiri şi trăiri… şi oricât de greu ne-ar fi să credem, semănăm unii cu alţii mai mult decât am vrea.

 

Stau uneori în metrou, sau într-o staţie de autobuz şi mă uit la cei ce trec nepăsători pe lângă mine, şi nu o dată mi s-a întâmplat să-mi vină să strâng în braţe câte o femeie frumoasă şi tristă, sau o bătrână cocârjată de bătrâneţe şi viaţă, sau un bărbat cât un munte ce mergea cu capul aplecat şi cu spatele îndoit de greu…

Astăzi am strâns în braţe un suflet, aşa cum m-am priceput eu. Poate pentru el este singura atingere pentru mult timp de acum înainte. Poate i-am dăruit o clipă de bucurie, sau de speranţă. Poate am făcut lumea lui un pic mai bună.

Oricum ar fi, merită să incercercam uneori să mângâiem în trecere câte un suflet!


Anunțuri matrimoniale

Doresc numai o relatie foarte serioasa nu sunt pasionat de aventurii vreau o familie .sunt linistit, calm, intelegator, nu consum alcool nu fumez si urasc din tot sufletul cearta . mai multe daca doresti vei descoperi singura, sper sa fii sincera si sa stii ce doresti de la viata. Ma numesc carol am 26 ani. Caut o fata intre ani 20-30 ani.
52/180/80 zodia rac doresc cunostinta cu doamna aspect fizic placut, spirituala, sensibila, fire romantica pentru prietenie.
64 ani, Taur, 163 cm/ 75 kg, ochi caprui, par saten. Pasiuni: animale, calatorii, culinar, lectura, muzica, sport. Tanara fizic si in suflet, hobby calatoriile, gradinaritul, sofatul- nu statul in casa, imi plac florile, imi place natura, tot ce e verde, iubesc animalele. Sunt vaduva, caut relatie de prietenie casatorie. Doamna, nefumatoare, de baut in limita bunului simt, doresc sa cunosc un domn cu virsta cuprinsa intre 62-68 de ani NEAPARAT, daca se poate nefumator, de baut in limita bunului simt, vaduv sau divortat, pensionar NEAPARAT, cu hoby-uri asemanatoare cu ale mele. Nu-mi doresc un barbat static, carnet de conducere NEAPARAT. Restul le mai discutam la telefon. Nu sunati daca nu va incadrati, nu sunati daca sunteti aventurieri, nu sunati daca nu sunteti... liberi de sarcini.
Bună sunt Ionel Stoica locuiesc la Mangalia servici la Damen divorțat, 1,60/52 kg liniștit harnic și priceput cam la toate treburile casei nu consum alcool am sufletul bun dar nu am avut noroc in dragoste doresc să-mi refac viața cu o doamnă de virată pină in 50-54 ani.