Suntem doar simpli trecători

batran pe o banca

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu întotdeauna am fost fascinată să privesc oamenii din jurul meu. Să le văd ochii , să încerc să le simt emoţiile, să mă minunez de cât de diferiţi şi frumoşi suntem.

L-am văzut la ieşirea dintr-o patiserie. Faţa brăzdată de riduri adânci, mâinile tremurânde şi ochii căzuţi îmi spun o poveste tristă. Are în faţă o căldare plină de boboci de bujori de vânzare. M-am dus la el, i-am mângâiat capul plecat de bătrâneţe şi i-am lăsat tot ce-am găsit prin buzunare. Pentru mine puţin, pentru el foarte mult. Dar cel mai mult a contat pentru el atingerea, clipa aceea în care cuiva i-a păsat…

 

Trecem zi de zi unii pe lângă alţii, tragem în plămâni acelaşi aer, trăim uneori în acelaşi cartier sau în acelaşi bloc, şi de fapt suntem ca nişte planete diferite. Fiecare are traiectoria lui prin propria viaţă şi moarte.

Şi mi-am dat seama astăzi că în ciuda a ceea ce afişează, oamenii ascund dureri multe în ei. Da, sufletele care trec pe lângă noi, de multe ori sunt mai apăsate de viaţă decât ne-am putea imagina. Şi, deşi oamenii se prefac fericiţi, dacă îi priveşti cu atenţie, poţi vedea pe feţele lor cum mor zi de zi încet, cu câte un gând, cu câte o frică,cu câte o renunţare, cu câte o neiubire…

Dincolo de ceea ce afişăm lumii, dincolo de ceea ce spunem sau cum arătăm, suntem toţi oameni, avem fiecare dintre noi lumea noastră plină de frământări, de zbucium, de iubiri şi trăiri… şi oricât de greu ne-ar fi să credem, semănăm unii cu alţii mai mult decât am vrea.

 

Stau uneori în metrou, sau într-o staţie de autobuz şi mă uit la cei ce trec nepăsători pe lângă mine, şi nu o dată mi s-a întâmplat să-mi vină să strâng în braţe câte o femeie frumoasă şi tristă, sau o bătrână cocârjată de bătrâneţe şi viaţă, sau un bărbat cât un munte ce mergea cu capul aplecat şi cu spatele îndoit de greu…

Astăzi am strâns în braţe un suflet, aşa cum m-am priceput eu. Poate pentru el este singura atingere pentru mult timp de acum înainte. Poate i-am dăruit o clipă de bucurie, sau de speranţă. Poate am făcut lumea lui un pic mai bună.

Oricum ar fi, merită să incercercam uneori să mângâiem în trecere câte un suflet!


Anunțuri matrimoniale

Divorțat, 40ani, saten, 1,80 înăltime, fără obligații familiale (copii), din Botoșani, doresc sa cunosc d-na/ d-ra in vederea unei relatii serioase si de durata! Nu sunt perfect dar am si calități.
Sunt un om simplu, de la țară, din zona Huși, am 50 ani, divorțat, caut doamnă simplă de la țară, până în 52 ani, să se mute la mine pentru tot restul vieții, caut respect și sinceritate.
Bună sunt un barbat fara obligații si vicii in cautare de o relatie serioasa eventual căsătorie caut o fata, femeie serioasă cu varsta intre 20 respectiv 32 de ani fara obligații si serioasă pentru o relatie serioasa eventual căsătorie. Rog seriozitate.
Buna ilie sibiu 40 ani necasatorit niciodata fara obligatii casa bucatar nefumator sport urasc minciuna lasitatea incredere respect relatie serioasa.