Suntem doar simpli trecători

batran pe o banca

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu întotdeauna am fost fascinată să privesc oamenii din jurul meu. Să le văd ochii , să încerc să le simt emoţiile, să mă minunez de cât de diferiţi şi frumoşi suntem.

L-am văzut la ieşirea dintr-o patiserie. Faţa brăzdată de riduri adânci, mâinile tremurânde şi ochii căzuţi îmi spun o poveste tristă. Are în faţă o căldare plină de boboci de bujori de vânzare. M-am dus la el, i-am mângâiat capul plecat de bătrâneţe şi i-am lăsat tot ce-am găsit prin buzunare. Pentru mine puţin, pentru el foarte mult. Dar cel mai mult a contat pentru el atingerea, clipa aceea în care cuiva i-a păsat…

 

Trecem zi de zi unii pe lângă alţii, tragem în plămâni acelaşi aer, trăim uneori în acelaşi cartier sau în acelaşi bloc, şi de fapt suntem ca nişte planete diferite. Fiecare are traiectoria lui prin propria viaţă şi moarte.

Şi mi-am dat seama astăzi că în ciuda a ceea ce afişează, oamenii ascund dureri multe în ei. Da, sufletele care trec pe lângă noi, de multe ori sunt mai apăsate de viaţă decât ne-am putea imagina. Şi, deşi oamenii se prefac fericiţi, dacă îi priveşti cu atenţie, poţi vedea pe feţele lor cum mor zi de zi încet, cu câte un gând, cu câte o frică,cu câte o renunţare, cu câte o neiubire…

Dincolo de ceea ce afişăm lumii, dincolo de ceea ce spunem sau cum arătăm, suntem toţi oameni, avem fiecare dintre noi lumea noastră plină de frământări, de zbucium, de iubiri şi trăiri… şi oricât de greu ne-ar fi să credem, semănăm unii cu alţii mai mult decât am vrea.

 

Stau uneori în metrou, sau într-o staţie de autobuz şi mă uit la cei ce trec nepăsători pe lângă mine, şi nu o dată mi s-a întâmplat să-mi vină să strâng în braţe câte o femeie frumoasă şi tristă, sau o bătrână cocârjată de bătrâneţe şi viaţă, sau un bărbat cât un munte ce mergea cu capul aplecat şi cu spatele îndoit de greu…

Astăzi am strâns în braţe un suflet, aşa cum m-am priceput eu. Poate pentru el este singura atingere pentru mult timp de acum înainte. Poate i-am dăruit o clipă de bucurie, sau de speranţă. Poate am făcut lumea lui un pic mai bună.

Oricum ar fi, merită să incercercam uneori să mângâiem în trecere câte un suflet!


Anunțuri matrimoniale

176cm/ 80kg, căprui/grizonat, berbec. Barbat 42 din Bucuresti, nefumator nu consum alcool, caut doamna, domnisoara pt relatie serioasa eventual casatorie, nu am un barem de varsta, trebuie sa ne placem sa fie chimie atata tot.
Sunt un tip foarte dragut, cu ochi albastrii, calm, intelegator, fara vicii, nu beau, nu fumez, muncitor.Imi doresc sa cunosc o fiinta deosebita o tanara domnisoara/doamna pentru o relatie de durata.Multumesc fumos ca mi-ai citit mesajul.
Barbat doresc sa cunosc o doamna sau domnisoara, aspect fizic placut, pozitiva, pasionala si discreta pentru relatie stabila si de durata. Daca vrei sa incercam sa ne cunoastem astept un mesaj.
Singur si devreme acasă daca vrei sa stii mai multe despre mine astept cu drag mesajul tău!