Razboi... absurd

femeie carunta

Mama soacra, te iubesc!

Stiu ca pare un pamflet, dar va asigur ca nu este! Nu este nici macar incercarea de a echilibra putin balanta articolelor defaimatoare la adresa soacrelor acre.

Pai ce, ati zice, exista soacre bune? Da, exista! Exista si se numesc mame!

Acesta este un articol pentru voi, mame soacre, pentru voi nurori si pentru cele ce urmeaza sa devina asa ceva!

La fiecare inceput de primavara imi planteaza in curte fel de fel de flori, mie si frumoasei mele cumnate. Este placerea ei de a ne vedea fericite, de a ne aduce un strop de culoare si frumusete in gradina. Ne este soacra, dar ii spunem mama. Nu stiu de unde face rost de bani, cum si-o dramui cheltuielile ca sa faca loc si pentru “dezmatul” asta floral pentru noi, dar cert este ca nu ne uita in nicio primavara.

Cand m-am casatorit, am fost avertizata de toata lumea sa am grija cum ma port cu soacra. Ca spun legendele ca soacra face si desface. M-am conformat si am fost foarte vigilenta. De cate ori spunea ceva, stateam si ma gandeam de zece ori la ce a spus si incercam sa vad ce interes ascuns are :) Eram ca un arici in pericol, mereu la panda si cu tepii scosi. Tot asteptam sa isi arate adevarata fata, nu avea cum sa fie asta buna, imi ziceam eu, pentru ca prea era buna :) Nu vorbe urate, nu cearta, nu uneltiri, nu barfa, nu strambat din nas… doar iubire.  Cand am inteles ca nu se preface si chiar ma iubeste, am intrebat-o intr-o zi cum poate sa fie asa. Stiti ce mi-a raspuns?

O mama care isi iubeste copilul cu adevarat, nu sta in calea fericirii lui. Daca baiatul meu te iubeste, eu n-am cum sa nu iubesc ceea ce-l face fericit!

Pai pare logic! Oare de ce atata lupta si incrancenare intre soacre si nurori?

Oare de ce mamele de baieti nu pot intelege ca iubindu-si nurorile, de fapt isi iubesc fiii? Oare de ce nu intelege soacra, ca va veni vremea in care tot veninul pe care il arunca asupra celei ce ar trebui sa-i fie fiica, i se va intoarce mai tarziu? De ce nu intelege ca o nora va avea grija de ea mai tarziu, cu aceeasi dragoste cu care a fost primita in familie? De ce nu intelege oare ca o nora este tot o femeie ca si ea, cu tot ceea ce inseamna asta si ar trebui sa o inteleaga?

Si oare nurorile de ce nu inteleg ca, daca  iubesti un barbat il iubesti cu tot cu mama? De ce nu intelege nora  neputinta barbatului de a se intoarce impotriva celei care i-a dat viata, doar ca sa ii faca ei pe plac? De ce nu intelege ca putina toleranta ar face ca lucrurile sa functioneze mai bine, pentru ca un lucru este clar: in razboiul asta absurd, toata lumea pierde!

Am fost de doua ori cu ea la medic in toti acesti ani. Si mi-a fost frica ca o voi pierde. Si am plans. Dar nu in fata ei, n-am vrut sa o sperii. Am plans noaptea in pat, gandindu-ma ca oamenii asa buni n-ar trebui sa moara. Si va spun cu mana pe inima: n-ai cum sa nu fii bun si sa nu-ti pese de un om care este atat de bun cu tine! N-ai cum sa nu-l iubesti! N-ai cum! 

Eu una, stiu ca pentru dragostea pe care ravarsat-o asupra mea si a copilului meu atatia ani, am s-o iubesc si am sa-i fiu alaturi pana in ultimul moment!

Ganditi-va la asta!


Anunțuri matrimoniale

Buna ilie sibiu 40 ani necasatorit niciodata fara obligatii casa bucatar nefumator sport urasc minciuna lasitatea incredere respect relatie serioasa.
Buna ma numesc sandu vreau să-mi ampart restul vieții alături de tine mai multe realități la telefon si an realitate si nu vorbe Te aștept cu drag.