Poveste de...iubire

scrisoare

 

Era o zi ploioasa de vara. Nu pot spune ca picaturile de apa care cadeau sacadat pe streasina ferestrei isi gasisera o zi buna sa ne induca melancolie. Nu aveam nevoie de asa ceva. Sau, cel putin Rebeca nu avea nevoie sa i se aminteasca de serile in care adormise in bratele lui in timp ce ploaia le canta iubirea.

M-a sunat pe la 12 noaptea plangand si printre sugituri mi-a zis:

- M-a parasit! Am nevoie de tine!

Eram prietene de o viata, asa nici nu mi-am schimbat pijamaua, m-am urcat in masina si am ajuns la ea in mai putin de 10 minute. Se indragostise de un tip, asa cum se indragostesc femeile destepte: ca o proasta. Relatia asta a lor putea fi numita oricum: nebunie, dependenta, atractie sexuala, numai iubire nu. Statea cu ea o perioada, apoi disparea fara sa zica nimic. Banuiesc ca nu era singura femeie din viata lui si nu se putea hotara la care dintre cele doua sa ramana. Apoi, la insistentele ei se intorcea. Eram spectatorul unei povesti ireale, in care o femeie desteapta nu vedea evidenta nici cand i-o indesam pe gat si din pacate nu puteam face nimic.

O priveam cu dragoste si nu puteam sa pricep de ce asa o femeie frumoasa, desteapta si cu o inima atat de mare se incapatana sa ramana intr-o relatie care ii aducea suferinta.

- Il iubesc! imi tot spunea printre lacrimi. Fata ei frumoasa era palida, ochii umflati si nasul deja rosu de atata sters. Parca era si mai frumoasa asa.

-De ce nu intelegi ca iubirea nu inseamna durere? De ce nu pricepi ca pentru un om care te iubeste nu esti o alternativa, nu iti cauta si gaseste defectele, nu pleaca si vine cand are chef, nu incearca sa te convinga ca nu esti suficient de buna, nu cere tot fara sa ofere nimic, nu...nu…nu…

Inca nu am reusit nici eu sa pricep ce voia tipul asta de la ea. Cred ca pur si simplu era constient ca orice ar fi facut, ea l-ar fi iertat si… ii placea sa se joace. Sau pur si simplu faptul ca tot il implora sa nu o paraseasca stersese in imaginea lui orice urma de respect pentru Rebeca si o vedea ca pe “o roata de rezerva”.

-Vreau sa-i duci o scrisoare, te rog, mi-a zis cu glas soptit.

- La ora asta? Si de ce scrisoare? Nu poti sa-i trimiti si tu un mesaj ca un om normal?

- Nu. Vreau sa i-o duci si sa astepti sa o citeasca. Apoi vreau sa imi spui ce a zis.

Am plecat pe la 1 noaptea spre el. Mi-a deschis usa cu o fata somnoroasa si superioara. Nu m-a intrebat ce face Rebeca. De fapt, nu parea afectat deloc. A luat scrisoarea, a deschis-o si a facut niste ochi mari. N-am putut sa rezist si m-am uitat sa vad ce i-a scris. Erau cateva cuvinte doar:

 

Poveste de iubire

Te iubesc

Am sa ma vindec de tine

Sfarsit

 

Am plecat plangand de fericire. De mult n-am mai fost atat de mandra de ea!

Da, Rebeca! Ai sa te vindeci. Si vei face loc pentru cineva pentru care vei insemna totul! Cineva care va lua soarele si ti-l va prinde in par! Cineva care va fi atat de fericit sa te aiba, incat nu ar suporta macar gandul ca fata ta frumoasa ar putea fi atinsa de lacrimi! Cineva care va fi mandru sa il iubesti! Cineva pentru care vei insemna totul! Promit!


Anunțuri matrimoniale

Optimist, serios, si mereu cu gandul spre viitor...as dori sa te cunosc pe tine femeie cu suflet frumos. Daca esti la fel de romantica ca mine si iti place sa fii alintata, nu ezita sa ma suni sau sa-mi dai un mesaj. Va astept si va pup cu drag. Zi frumoasa ca voi sa aveti.
Mă numesc lucian, sunt din jud brașov, cu serviciu și locuință. Divorțat de cativa ani, am virsta de 44 ani. Inălțime 170cm, 74 kg, șaten, oki albaștri, zodia berbec. Doresc să cunosc o doamnă cu intentie serioasă pentru a intemeia o familie. Virsta de 40 45 ani.
Caut femeie serioasa, sincera, de preferinta din provincie, cu varsta 60-70 ani, pentru convietuire, ingrijire ca partenera, eventual casatorie, cu ramanere in spatiu. Domn varstnic in putere in apropiere de Bucuresti.
46 ani 1.75 cm 90 kg, divortat, caut o doamnă brunetă păr lung 40-48 de ani, ptr a întemeia o familie. Nu doresc aventuri poate avea un copil și poate locui la mine în casa mea.