Pot trăi fără tine, dar aleg să nu o fac. Asta înseamnă să iubeşti

femeie

Iubirea nu pune bariere, nu trasează limite, nu creează închisori. Iubirea adevărată este mai presus de nevoia de a poseda şi de a controla, şi nu cunoaşte frica de respingere sau abandonul. Din păcate, puţini oameni înţeleg ceea ce înseamnă iubirea cu adevărat, şi puţini dintre noi se descoperă pe ei înşişi şi evoluează spiritual într-atât de mult încât să poată reuşi să atingă acest nivel de iubire.

 

Pot trăi fără tine, dar aleg să nu o fac!

Prima dată când am auzit aceste cuvinte, m-am cutremurat. Când îţi spune cineva care te iubeşte că poate trăi fără tine, mintea ţi se blochează. Adică, atâtea cărţi şi filme în care am văzut că cei ce se iubesc nu pot trăi unul fără altul, sunt minciuni? Adică, tot ceea ce am auzit până acum este greşit?

-Cum adică, poţi trăi fără mine? Eu nu pot respira fără tine. Asta numeşti tu iubire?

-Păi exact asta este dovada că te iubesc. Nu am nevoie de tine, aleg să trăiesc cu tine. Te aleg cu bune şi cu rele, te aleg cu calităţi şi defecte, te aleg exact aşa cum eşti. Dar, nu pentru că fără tine n-aş putea trăi, ci pentru că împreună cu tine, ceea ce trăiesc mă face fericit. Pentru că iubesc ceea ce simt atunci când sunt cu tine.

-Şi vrei să spui că eu, dacă simt că nu pot trăi fără tine, de fapt nu te iubesc?

-Nu spun că nu mă iubeşti. Îţi spun că mă iubeşti în alt fel. Îţi spun că oamenii care nu se cunosc cu adevărat, depind de fericirea pe care le-o oferă partenerii. Şi atunci ţin cu dintîi de ei, încearcă să îi ia ostatici. Pentru că au senzaţia că pierzându-i, îşi vor pierde şi fericirea. Dar iubirea nu cere, ea dăruieşte fără să ceară nimic la schimb.

 

Iubirea nu este o luptă. În iubire nu există victime, ci doar doi oameni fericiţi care au ales să se bucure unul de altul fără frici şi limitări şi să îşi dăruiască unul altuia tot ceea ce au mai bun.

Da, până şi iubirea se poate învăţa…


Anunțuri matrimoniale

Pensionar, 65 ani, singur, fără obligații, sociabil, doresc cunoștință cu o doamnă de vârstă apropiată.
Sunt separat de fosta de 5 ani, sunt calm, sincer, tandru, fidel, devreme acasă, cu simțul umorului, nebunatic (în sensul bun), familist, antialcoolic, fumez (dar mă las, dacă nu fumați), non-violent, nu îmi place cearta, violența, minciuna, infidelitatea, caut o femeie care să ne completăm reciproc, să îmbătrânim frumos amândoi prin iubire curată, sinceră, și tandră.
Buna, sunt Claudiu, si sunt pentru prima data pe acest site din dorinta de a gasi fata cu care sa construiesc o relatie de lunga durata, bazata pe incredere si sinceritate. Nu caut aventuri.