Pot trăi fără tine, dar aleg să nu o fac. Asta înseamnă să iubeşti

femeie

Iubirea nu pune bariere, nu trasează limite, nu creează închisori. Iubirea adevărată este mai presus de nevoia de a poseda şi de a controla, şi nu cunoaşte frica de respingere sau abandonul. Din păcate, puţini oameni înţeleg ceea ce înseamnă iubirea cu adevărat, şi puţini dintre noi se descoperă pe ei înşişi şi evoluează spiritual într-atât de mult încât să poată reuşi să atingă acest nivel de iubire.

 

Pot trăi fără tine, dar aleg să nu o fac!

Prima dată când am auzit aceste cuvinte, m-am cutremurat. Când îţi spune cineva care te iubeşte că poate trăi fără tine, mintea ţi se blochează. Adică, atâtea cărţi şi filme în care am văzut că cei ce se iubesc nu pot trăi unul fără altul, sunt minciuni? Adică, tot ceea ce am auzit până acum este greşit?

-Cum adică, poţi trăi fără mine? Eu nu pot respira fără tine. Asta numeşti tu iubire?

-Păi exact asta este dovada că te iubesc. Nu am nevoie de tine, aleg să trăiesc cu tine. Te aleg cu bune şi cu rele, te aleg cu calităţi şi defecte, te aleg exact aşa cum eşti. Dar, nu pentru că fără tine n-aş putea trăi, ci pentru că împreună cu tine, ceea ce trăiesc mă face fericit. Pentru că iubesc ceea ce simt atunci când sunt cu tine.

-Şi vrei să spui că eu, dacă simt că nu pot trăi fără tine, de fapt nu te iubesc?

-Nu spun că nu mă iubeşti. Îţi spun că mă iubeşti în alt fel. Îţi spun că oamenii care nu se cunosc cu adevărat, depind de fericirea pe care le-o oferă partenerii. Şi atunci ţin cu dintîi de ei, încearcă să îi ia ostatici. Pentru că au senzaţia că pierzându-i, îşi vor pierde şi fericirea. Dar iubirea nu cere, ea dăruieşte fără să ceară nimic la schimb.

 

Iubirea nu este o luptă. În iubire nu există victime, ci doar doi oameni fericiţi care au ales să se bucure unul de altul fără frici şi limitări şi să îşi dăruiască unul altuia tot ceea ce au mai bun.

Da, până şi iubirea se poate învăţa…


Anunțuri matrimoniale

Sunt din Oradea, am 47 de ani, am 160, divortata, fara obligatii. Doresc sa cunosc un domn de varsta apropiata in vedrea unei relatii serioase, stabile de durata.
Ma numesc dany, am 31 de ani, as dori sa cunosc o fata pentru o relație serioasă bazata pe increderea si sinceritate. Nu doresc aventura. Vreau o relație de familie. Cine dorește sa ma cunoască ma poate găsi la nr de telefon. Babadag Jud Tulcea
Buna. Numele meu este Alex am 23 ani, 1.88m, 93kg si sunt in cautarea unei relati serioase. Sunt din Drobeta-Turnu-severin dar acuma ma aflu in Republica Ceha. Am venit aici sa vad cum este sa lucrezi in alta tara si mam obisnuit aici si asa au trecut 2 ani. Sunt o persoana timida dar usor usor dupa ce ne cunoastem nu mai sunt . Prefer ca prima data sa vorbim prin mesaje si usor usor sa ne si vedem fata in fata . Fata sa fie simpatica si sa ii placa sa rada, o viata avem hai so traim zambind, poate sa fie de ori unde nu vreau sa raman in locatia mea vreau sa vad lumea sa descopar.
Divorţat, 1.68 m, 70 kg, doresc cunoştinţă doamnă 50-55 ani pentru prietenie/căsătorie.