Pe vremuri, oamenii îşi trimiteau scrisori

scrisori

Pe vremuri, oamenii îşi trimiteau scrisori. Scrisori oficiale care schimbau soarta lumii, scrisori de afaceri prin care se semnau pierderi sau câştiguri, scrisori de dragoste impregnate cu lacrimi, dor şi parfum, scrisori pastelate şi sclipicioase de felicitare pe care desenau baloane ori floricele… Da, oamenii îşi trimiteau scrisori, şi odată cu cuvintele aşternute cu grijă acolo, trimiteau şi o părticică din ei.

 

Dintotdeauna îndrăgostiţii au avut nevoie de cuvinte pentru a-şi exprima sentimentele ce îi copleşeau uneori. Toţi avem nevoie să spunem, să auzim, să citim şi să simţim acel ‘te iubesc’ care ne face să plutim deasupra norilor. Iar pe vremuri, când distanţele păreau uriaşe şi nu se măsurau în click uri, oamenii îşi scriau. Luau o hârtie aleasă cu grijă, cerneală colorată în care înmuiau o peniţa aurie, şi îşi aşterneau dorul, pasiunea şi iubirea cu litere îngrijite pe colile cuminţi. Şi parcă inima se mai răcorea un pic, şi parcă dorul se mai liniştea…

Pe vemuri, îndrăgostiţii aşteptau zile întregi să primească o scrisoare. Zi de zi îşi verificau cutia poştală în aşteptarea ei, cu emoţie şi înfrigurare, aşa cum îl aşteaptă un copil pe Moş Crăciun. Şi când o primeau în sfârşit după zilele chinuitoare de aşteptare, o strângeau la piept ca şi cum şi-ar strânge însăşi iubirea. O miroseau, o sărutau, şi abia apoi, cu emoţiile în stomac şi cu inima bubuindu-le în piept, o citeau.

 

"Iubita mea,

Când două suflete care se doresc unul pe celălalt, oricât de departe se aflau unul de celălalt se găsesc în sfârşit… o unire puternică şi pură la fel ca sufletul însăşi începe pe pământ şi continuă pentru totdeauna în ceruri…”

Aşa îi scria Victor Hugo iubitei lui Adele Foucher. Sunt convinsă că Adele a sărutat de sute de ori această scrisoare, pe care cu siguranţă a păstrat-o într-o cutie specială. Şi, ori de câte ori dorul o copleşea, o deschidea şi mai citea o dată scrisoarea. Apoi o strângea la piept, poate uneori când se simţea singură, o aşeza pe perna ei noaptea şi dormea cu ea.

Astăzi îmi voi lua stiloul cu peniţă aurie, voi parfuma o coală de hârtie şi voi aşterne nişte cuvinte de iubire.

„Iubitul meu…”


Anunțuri matrimoniale

36 ani, leu, 176cm/67kg, căprui, brunet. Doresc sa intalnesc acea persoana sincera si cu dorinta de a incepe o noua viata, in varsta de aproximativ 32-35 ani, pt a ne uni destinele! Sunt divortat de aproximativ 2 ani, onest, sincer si foarte sufletist! Momentan locuiesc si lucrez in Londra,daca acea persoana care este interesata nu poate locui aici din diferite motive,rog sa ignore anuntul! Pt alte detalii mai amanuntite ,imi doresc sa le aflam impreuna,pt inceput pe Whatsapp.
Barbat 41 de ani serios fara obligatii doresc sa cunosc o doamna serioasa in vederea unei relatii de durata.
Doresc sa cunosc o femeie cu bun simt, singura, fara obligatii, fara bani pentru o prietenie sau relatie sau casatorie. eu sunt din zona banat, 33 ani, singur, modest, educat, hotarat, inteligent, inaltime 174cm, greutate 74kg pentru inceput de comunicare prefer sms, whatsapp sau apel rog doar persoane hotarate si corecte.
Pensionar militar, 50 ani, 1.77 m, doresc cunoștință cu o doamnă pentru relație serioasă.