Paste cu sos Pesto

busuioc

Busuiocul, sau Ocimum basilicum cum este denumit în latină, este o plantă aromatică foarte apreciată de gurmanzi, care pe lângă aroma sa deosebită are şi proprietăţi terapeutice.

Dacă sunteţi în pană de idei sau de timp, vă puteţi prepara în 15 minute o mâncare delicioasă. Este una dintre mâncărurile mele preferate, pe care mi-o prepar destul de des şi pe care o savurez de fiecare dată cu aceeaşi plăcere.

Sosul Pesto provine din zona de nord a Italiei, şi vine de la verbul “pestare”, care înseamnă a zdrobi. Italienii folosesc pentru prepararea şi zdrobirea ingredientelor un mojar cu pistil. În lipsa acestora, folosiţi un mixer vertical.

Va recomand să nu vă lipsească din casă un ghiveci cu busuioc, pe care cu cât îl tundeţi mai des, cu atât vă va oferi mai multe frunze.

 

Ingrediente pentru o porţie:

150 gr paste de care doriţi, eu am folosit tagliatelle cu ierburi aromatice

O mâna sănătoasă de busuioc

25 gr muguri de pin

100 gr parmezan

50 ml ulei de măsline

2 căţei usturoi

Sare

Piper

ingrediente

Preparare:

Puneţi într-un vas ingredientele şi mixati-le până la consistenta unei paste.

Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Se amestecă sosul Pesto cu pastele scurse şi se adaugă după gust parmezan şi piper.

În încheiere trebuie să vă mai spun că italienii sunt atât de îndrăgostiţi de sosul Pesto, încât i-au dedicat şi un campionat, Genoa Pesto World Championship.

paste cu pesto
Pofta buna!

Anunțuri matrimoniale

Mă numesc Ovidiu, am 28 de ani. Sunt din județul Botoșani și doresc o relație serioasă... exclus aventurile... cu o persoană apropiată de vârsta mea. Mai multe detalii in privat...
63 ani, intelectual, premiat national si international. Vaduv, singur, fara obligatii. Ochi albastri, blond, senzual, din familie nobila, intelectuala, sensibil la divinitate dar si la rumusetea feminina. Civilizat, iubesc natura, oamnii civilizati, animalele, sporturile (innot, tenis, fotbal) muzica buna si filmele educativ, comediile. Caut dra sau dnadin Botosani, cu profil asemanator, din zodiile varsator, pesti, rac, fecioara, scorpion, sagetator, cu varsta intre 45 si 60 ani, pentru relatie de prietenie si dragoste reciproca.
Pensionar 72 ani, 1.75 m, 85 kg, doresc cunoștință cu o doamnă de vârsta apropiată, nefumătoare și fără alte vicii.