Paste cu sos Pesto

busuioc

Busuiocul, sau Ocimum basilicum cum este denumit în latină, este o plantă aromatică foarte apreciată de gurmanzi, care pe lângă aroma sa deosebită are şi proprietăţi terapeutice.

Dacă sunteţi în pană de idei sau de timp, vă puteţi prepara în 15 minute o mâncare delicioasă. Este una dintre mâncărurile mele preferate, pe care mi-o prepar destul de des şi pe care o savurez de fiecare dată cu aceeaşi plăcere.

Sosul Pesto provine din zona de nord a Italiei, şi vine de la verbul “pestare”, care înseamnă a zdrobi. Italienii folosesc pentru prepararea şi zdrobirea ingredientelor un mojar cu pistil. În lipsa acestora, folosiţi un mixer vertical.

Va recomand să nu vă lipsească din casă un ghiveci cu busuioc, pe care cu cât îl tundeţi mai des, cu atât vă va oferi mai multe frunze.

 

Ingrediente pentru o porţie:

150 gr paste de care doriţi, eu am folosit tagliatelle cu ierburi aromatice

O mâna sănătoasă de busuioc

25 gr muguri de pin

100 gr parmezan

50 ml ulei de măsline

2 căţei usturoi

Sare

Piper

ingrediente

Preparare:

Puneţi într-un vas ingredientele şi mixati-le până la consistenta unei paste.

Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Se amestecă sosul Pesto cu pastele scurse şi se adaugă după gust parmezan şi piper.

În încheiere trebuie să vă mai spun că italienii sunt atât de îndrăgostiţi de sosul Pesto, încât i-au dedicat şi un campionat, Genoa Pesto World Championship.

paste cu pesto
Pofta buna!

Anunțuri matrimoniale

Barbat 51 de ani, fara vicii, fara obligatii, caut femeie pentru casatorie. Poate avea 1-2 copii. Rog seriozitate! Sunt stabilit in Sibiu.
36 ani, 177cm, 84kg, ochi caprui, par brunet. Sunt un barbat serios si iubitor, salariat, locuiesc singur, doresc sa cunosc o domnisoara serioasa, cu care sa putem imparti si bune si rele, o relatie de lunga durata sau casatorie.