Parteneri în oglindă

cuplu

Fiecare om care trece prin viaţa noastră reprezintă pentru noi o lecţie. Dacă învăţăm ceva din lecţia primită vom putea evolua, în caz contrar, lecţia se va repeta până atunci când noi ne-o vom însuşi.

Lumea pe care o experimentăm, oamenii cu care interacţionăm şi persoanele pe care le iubim, cu părţi pozitive şi negative, reprezintă proiecţia în oglindă a conştiinţei noastre. Oamenii pe care îi atragem în viaţa noastră şi de care suntem atraşi, oglindesc aspecte negate, necunoscute sau neasumate de către noi înşine. Caracteristicile imperfecte din ei, activează aspecte corespondente din noi înşine pe care, din diverse motive, nu le conştientizăm.

 

Tot ceea ce respingi la tine însuţi, Universul va recrea în afara ta pentru a-ţi atrage atenţia, (de cele mai multe ori prin partenerul pe care îl iubeşti), şi va continua să oglindească ceea ce refuzi să accepţi şi să transformi la tine însuţi, până vei conştientiza părţile negate sau necunoscute ale fiinţei tale. Toate aceste proiecţii reprezintă faptul că nu îţi asumi responsabilitatea pentru părţile din tine, pentru că, toate calităţile şi defectele acestea îţi aparţin.

Dacă eşti o persoană care nu acceptă imperfecţiunea, vei atrage în viaţa ta persoane care te vor scoate din minţi, pentru că una dintre părţile lor negative va fi greşeala.

Dacă eşti o persoană educată şi politicoasă care nu suportă înjurăturile, te vei trezi într-un mediu în care se vor folosi excesiv aceste „exprimări academice.”

Dacă eşti o persoană obsesiv moralistă, poţi avea surpriza să te îndrăgosteşti de cineva a cărui moralitate este în total în dezacord cu convingerile tale extreme.

Dacă eşti o persoană obsesiv compulsivă cu privire la curăţenie, sunt mari şanse să ai în preajma ta persoane dezordonate.

Încercăm din răsputeri să ne prefacem că nu deţinem acel aspect pe care îl urâm… egoul nostru se străduieşte din răsputeri să ascundă aspecte pe care nu ni le acceptăm. Pentru a reuşi asta, el construieste o mască pentru a dovedi celorlalţi că nu sunt imperfecţi, inferiori şi răi.

 

Poate n-ar fi rău să reflectăm la aceste aspecte atunci când vom mai avea tendinţa să „ardem pe rug” persoanele din jur, sau chiar partenerii de viaţă, pentru că aceştia reprezintă exact oglinda de care noi avem nevoie pentru a ne asuma şi pentru a evolua. Atragem oameni, ne îndrăgostim de ei, dar de fapt atragem oglinzi în realitatea noastră, pentru a ne arata ce anume avem de reparat şi de îmbunătăţit la noi.

Priveşte-te în oglinda persoanei iubite dacă vrei cu adevărat să te cunoşti şi să evoluezi!


Anunțuri matrimoniale

Buna, sunt Claudiu, si sunt pentru prima data pe acest site din dorinta de a gasi fata cu care sa construiesc o relatie de lunga durata, bazata pe incredere si sinceritate. Nu caut aventuri.
Buna numele meu este alexandru am 50de ani si hmi doresc o relatie seriosa valas pe voi sa descoperiti mai departe sunt dela tara.
Intelectual pensionar fără obligaţii, căsătorie doamnă maxim 55 ani.