Palatul Mogoşoaia

Palatul Mogosoaia

Dacă locuieşti în Bucureşti, sau dacă doar te afli în trecere şi îţi doreşti să mergi într-un loc încărcat de istorie unde să îţi petreci câteva ore în natură, îţi recomand cu drag o vizită la Palatul Mogoşoaia. Istorie, linişte, aer curat, natură… cam cu aceste lucruri îţi poţi încarcă sufletul după o trecere prin acest loc aflat cam la 15 km de centrul Bucureştiului. Ansamblul este recondiţionat şi foarte bine îngrijit şi, dacă îţi doreşti să te întorci în timpuri apuse cu “domni şi domniţe”, acesta este locul perfect.

mogosoaia 1

Palatul a fost înălţat în anul 1702 de către Constantin Brâncoveanu pentru cel de al doilea sâu fiu, Ştefan. Stilul arhitectural este unul brancovian, îmbinat cu elemente renascentiste, orientale şi baroce. Culoarea roşie a cărămizilor cu care este placat ansamblul, se îmbină perfect cu verdele parcului, ducându-te cu gândul la poveştile cu prinţese şi prinţi :)

mogosoaia 2 

Complexul Mogoşoaia, (denumit astfel după numele soţiei boierului Mogoş, proprietarul terenului pe care s-a construit palatul), cuprinde şi câteva anexe:

  • Bucătăria brâncovenească se află în curtea palatului şi o veţi recunoaşte după cele 4 turnuri de aerisire.
  • Capela este construită în anul 1880 şi adăposteşte mormintele familiei Bibescu inclusiv ale prinţilor Mihai şi George Basarab- Brâncoveanu.
  • Serele au fost construite după anul 1890 de arhitecţi francezi şi sunt folosite pentru culturi de flori şi ca atelier de educaţie plastică pentru copii.
  • Gheţăria era folosită pentru stocarea gheţii pe timpul verii.
  • Biserica “Sfântul Gheorghe” se află în afară zidurilor palatului şi a fost ctitorită de Constantin Brâncoveanu înainte că el să devină domnitor.
  • Parcul englezesc cu grădini a fost amenajat între anii 1921-1922 sub îndrumarea Marthei Bibescu.
mogosoaia 3

Deşi vremea s-a răcit şi nu mai putem să ieşim la un picnic în curtea palatului, încă ne putem bucura de o ieşire la aer curat şi ne putem încarca sufletele de frumuseţea acestui loc, precum şi de liniştea de aici.

Recomand acest loc din inimâ, pentru că este o fărâmă din istoria neamului românesc, pentru că este o capodoperă din punct de vedere arhitectural şi pentru că în adâncul nostru, toţi mai credem în poveşti cu prinţese şi prinţi :)

 


Anunțuri matrimoniale

Buna. Am 34 de ani si doresc sa intalnesc un barbat romantic, educat si cu mult bun simt. Exclus agramatii si cei care consuma alcool.
39.1.72.80 kg, blond inchis cu ochi albastri, doresc sa cunosc o doamna draguta de pana in 40 ani pentu prietenie eventual casatorie. Cine doreste sa ma cunoasca trebuie sa stie ca eu am 2 copii in clasa a-11-a dar nu stau cu mine.Eu sunt, si locuiesc singur.
Bărbat divorțat 48 de ani doresc să cunosc o doamnă 38-48 de ani de la ţară sinceră și fără vicii pentru o relație serioasă și de lungă durată bazată pe respect și sinceritate.
Buna sunt alex am 30 de ani sunt din hunedoara caut relatie serioasa pretenie casatorie o fata draguta frumusica.