Nimic nu este mai scump decât ceea ce primim gratis

femeie cu fluturi

Totul în lumea asta are un preţ. Nimic nu este gratuit, totul se plăteşte prin muncă, timp sau consecinţe. Dacă ţi se pare că poţi obţine ceva gratis, ţine minte că într-un fel sau altul vei plăti acel lucru. Oamenii au impresia că, dacă nu plătesc în bani ceva, atunci acel ceva este gratuit.

Ţineţi minte insă:

“Caşcavalul este gratis, doar în cursa de şoareci.”

 

De câte ori ai cumpărat un produs doar pentru faptul că primeai gratuit ceva? Consideri că ai făcut o mare afacere? Ei bine, gândeşte-te dacă îţi folosea acel produs, sau dacă l-ai cumpărat doar pentru că avea ataşat ceva “gratuit”. Oare nu ai plătit gratuitatea cu bani pe care nu aveai de gând să îi cheltui? Sau telefoanele şi tabletele primite “cadou” din partea firmelor de telefonie. Ştii cine le plăteşte? Tu.

De câte ori nu ai căutat să plăteşti pentru un produs sau serviciu un preţ mult mai mic decât ştiai că valorează? Ai puterea să recunoşti că acestea te-au costat mai scump, pentru simplu fapt că au fost de o calitatea îndoielnică?

De câte ori te-ai uitat cu jind la unele persoane care duc o viaţă de huzur nemeritat? Cred că ar fi mai bine să nu îi invidiezi, pentru că la un moment dat, vor plăti un preţ greu pentru toate aceste foloase necuvenite!

De câte ori ai privit la persoane întreţinute care n-au muncit o zi în viaţa lor şi te-ai gândit ce viaţă uşoară au? Ei bine, aceste dependenţe materiale se plătesc cu preţul libertăţii. Parcă nu mai pare aşa frumos!

 

Când îţi doreşti ceva, fii dispus să munceşti fizic sau intelectual pentru acel lucru. Oricât ar suna de banal, niciun lucru obţinut fără efort nu îţi oferă satisfacţie şi împlinire! Valoarea lui este dată de cantitatea de efort depusă pentru a-l obţine.

Şi ca un exemplu, poate că nimeni nu-şi mai aminteşte ce a făcut exact cu salariul de acum 2-3 luni, dar pot bagă mâna în foc că oricine îşi aminteşte pe ce anume a cheltuit primul salariu obţinut din munca sa. Pentru că, pentru fiecare dintre noi, acei primii bani obţinuţi au însemnat că ceea ce facem are valoare.

Nimic nu este gratuit. Până şi pentru mântuirea sufletului, trebuie să plăteşti un preţ, Preţul credinţei...


Anunțuri matrimoniale

52/180/80 zodia rac doresc cunostinta cu doamna aspect fizic placut, spirituala, sensibila, fire romantica pentru prietenie.
Salutare! mă numesc Flavius am 45 de ani, nu am fost nici o dată căsătorit, nu am obligați și nu am nici un viciu. Doresc să întâlnesc o femeie care vrea să se căsătorească cu mine.
Dragut pentru casatorie. Ofer si vreau seriozitate berbec, inaltime 175 cm, greutate 75 kg, ochi caprui, par brunet, domn serios, doresc casatorie cu o doamna la fel de serioasa. Exclus aventuri si relatii lipsite de seriozitate.
Sunt un tânăr de 33ani, din Bacău, serios modest, doresc sa cunosc o femeie serioasa pentru căsătorie, mai multe detalii la tel.