Minunile se petrec zilnic

“Credeti in minuni?”

“Da!”

“Nu.”

“Depinde …”

Cam acestea ar reprezenta raspunsurile majoritare pe care oamenii le-ar da, daca, intr-o zi, s-ar intocmi un sondaj de opinie cu privire la credinta. Iar lista ar putea continua dezvoltand o paleta diversa de raspunsuri, care, cu certitudine, in cel mai fericit caz ar starni polemici interminabile. Dar eu nu vreau sa vorbim despre ceea ce cred, sau in ce cred oamenii. Nu! Eu as vrea sa vorbim despre ce simt ei …

S-a vorbit si inca se vorbeste mult despre minuni: daca ele exista intr-adevar, sau daca exista intr-adevar oameni care cred in ele. Ceea ce ma pune pe ganduri e faptul ca nimeni nu prea vorbeste despre ceea ce simt oamenii cand si daca le intalnesc …

“ Cum adica daca le intalnesc ?!” poate v-ati intreba.

Da! Minunile se intampla in fiecare zi si se intampla la tot pasul. Se strecoara printre noi si asteapta nerabdatoare sa fie descoperite. Minunile nu poarta haine de sarbatoare, nici straie tipatoare ochiului. Minunile isi poarta decenta de bumbac.  Minunile nu sunt nici guralive si nici nu tipa, vorbesc de cele mai multe ori in soapta, doar ca sa vada cine le da ascultare. Minunile nu sunt artificii, spectacol sau exclusivitate, minunile sunt momente calde, blande si neasteptat de reale. Minunile nu sunt neaparat mers pe apa, sau apa transformata in vin. Minunile sunt zilele de luni, sau de miercuri cand te bucuri pur si simplu de tine, de faptul ca existi, de viata.

Minunile se intampla lunea, atunci cand mersul la servici nu e povara, iar asta pentru ca faci ceea ce te implineste si te face fericit. Da! In zilele noastre asta chiar  e o minune!

Minunile se intampla martea, atunci cand, pe o zi ploioasa, cineva ofera pardesiul unui batran care sta in ploaie, iar asta nu pentru ca gestul conteaza, ci pentru ca bunatatea e mai calda decat orice haina, si nu incalzeste trupul cat incalzeste sufletul.

Minunile se intampla miercurea, atunci cand in miez de noapte un suflet vine pe lume scancind din toti rarunchii precum un razboinic, iar asta nu pentru ca ar fi smuls din lumea lui, ci  pentru ca in sfarsit cineva si l-a dorit atat de mult cand altii i-au refuzat existenta.

Minunile se intampla joia, atunci cand mama iti alina durerea, iar asta nu pentru ca se prezinta la usa ta incarcata cu dulcele mainilor ei, ci pentru ca simpla ei existenta e balsam pentru sufletul tau. Mamele sunt minunile pe care le gasesti in bucatarie atunci cand sufletului tau ii e foame, si la capul tau atunci cand trupul iti sufera.

Minunile se intampla vinerea, atunci cand drumul spre casa e liber, iar asta nu pentru traficul lipseste cu desavarsire, ci pentru ca spre deosebire de altii ai un loc pe care sa-l numesti “acasa”.

Minunile se intampla sambata, atunci cand desi nu ai planuri, drumul pana la magazinul din colt, se transforma in drumul pana la munte, sau la mare, iar asta nu petru ca destinatia se schimba, ci pentru ca ai cu cine sa strabati tot drumul acela.

Minunile se intampla duminica, atunci cand realizezi ca tu insuti esti o minune, iar asta doar pentru ca viata este un intreg lant de minuni mai mici pe care foarte putini ajung sa le perceapa.

Tu peste ce minuni ai dat astazi?


Anunțuri matrimoniale

30 ani, domn singur din Buzau, caut o fata 25 - 30 de ani ptr relație serioasă sa duca spre căsătorie. Sa fie singura si sa nu aibe copii.
Domn vârstă 56 ani singur, fără obligații, serios, gospodărie la țară, serviciu, doresc să cunosc o doamnă serioasă, vârstă apropiată pentru o relație de prietenie / căsătorie. Poate fi și mai sărăcuță.
Bărbat singur divorțat 44 de ani din jud giurgiu caut relatie cu o doamnă serioasa între 33- si 53 ani ..locuiesc singur.