Minte-mă frumos

masca

„Nu trebuie să ne simţim jigniţi când ceilalţi ne ascund adevărul, de vreme ce noi ni-l ascundem adesea nouă înşine.”

Dacă întrebi orice om ce îşi doreşte de la cei din jurul său, îţi va răspunde că sinceritate şi onestitate. Pe de altă parte, oamenii de cele mai multe ori se revoltă în faţa adevărului şi îşi doresc să audă doar ceea ce le convine şi cee ce îi face să se simtă confortabil, fiinţa umană dovedind astfel că de fapt se simte mult mai confortabil atunci când este minţită frumos, decât în faţa adevărului, de foarte multe ori crud şi dureros.

De fapt, oamenii îşi doresc să-i faci să simtă anumite emoţii, indiferent dacă te prefaci sau nu…

 

Copiii învaţă să născocească primele minciuni pe la vârsta de trei ani şi surprinzător, aceştia sunt îndemnaţi de către părinţi să o facă prin încurajări şi prin propriul lor exemplu. Ei sunt încurajaţi să nu îşi exprime adevăratele sentimente pentru a nu îi răni pe cei din jur, iar cea mai comună situaţie este aceea când primesc ceva ce nu le place şi sunt învăţaţi să ascundă acest lucru.

Mai târziu, ca adulţi, avem câteva scenarii în minte despre cum ar trebui să fie cei din jurul nostru, şi le cerem la modul inconştient ca ei să ne mintă pentru a se încadra în aşteptările noastre. Le cerem copiilor să se comporte într-un anumit fel pentru că “aşa se cade”, le cerem iubiţilor să fie romantici pentru că “asta înseamnă iubirea”, ne cerem nouă înşine să avem un anumit comportament public pentru că “aşa suntem acceptaţi”… indiferent dacă toate acestea sunt autentice, sau doar se încadrează în anumite standarde acceptate ce ne fac să ne simţim bine şi acceptaţi social.

Clamăm adevărul,sinceritatea şi onestitatea, dar de fapt tot ceea ce dorim este să simţim anumite emoţii, chiar dacă pentru a le obţine minţim sau ne lăsăm minţiţi.

Dacă suntem sinceri cu noi înşine, fiecare şi-a dorit la un moment dat, într-o anumită situaţie, să fie minţit frumos…

 

Poţi purta o mie de măşti şi poţi obţine temporar o grămadă de avantaje. Poţi. Dar ce te faci atunci când dai ochii cu conştiinţa ta? Atunci realizezi că niciun avantaj şi nicio emoţie obţinută “ilegal”, adică prin nesinceritate, nu fac bine pe termen lung, şi tot ceea ce este clădit pe minciună, oricât de mică şi frumoasă ar fi, la un moment dat se dărâmă precum un castel de nisip.

Da, adevărul de foarte multe ori este crud sau doare, dar este singura metodă prin care ceea ce suntem sau ceea ce clădim, rezistă timpului.


Anunțuri matrimoniale

Sînt un tip ok. Mai multe detalii la tel. sau e-mail. Nu vreau aventuri. Vreau o parteneră de viață sinceră, onestă și cu simțul umorului.
37 ani, divortat, 2 copii, care sunt la mine, as vrea sa cunosc o femeie cu copil (copii),sau singura,care nu vrea sa faca copii, pentru cunostinta sau prietenie! NU caut mama pentru copiii mei, ma descurc. In schimb ar trebui sa fie ingrijita, gospodina, cu frica de D-zeu, inteligenta, sa aiba calitati de femeie si sa stie ce vrea de la viata. Matrimoniale Suceava.
Sunt o persoana calma, caldă, liniștită. Cred ca iubirea începe cu respect, numi place controlul. Sunt un om serios, singura de 5 ani, fără copii.
Bărbat 40 ani, de la țară, caut o fată tot de la țară 35 - 40 ani. Am casă condiții de locuit ca la oraș. Matrimoniale Slătioara, Vâlcea.