Iubirea fara iertare si toleranta... nu poate supravietui

maini

“Toleranta este efectul pozitiv si cordial de a inţelege credintele, riturile si obiceiurile altora fara a le impartasi sau accepta.”

Toleranta inseamna a intelege ca ceea ce pentru tine este lipsit de importanta, pentru altcineva poate fi ceva foarte important. Este respectul si acceptarea faptului ca suntem diferiti, gandim diferit, ne exprimam diferit, ne plac lucruri diferite, ne comportam diferit…

 

Daca intrebam cupluri longevive, ce anume i-a tinut impreuna 30, 40, 50 de ani de casnicie… marea majoritate vor raspunde ca dragostea i-a adus impreuna, dar respectul, iertarea si toleranta i-a facut sa nu se desparta.

Pentru ca o relatie sa reziste, este absolut necesar sa intelegi nevoile celuilalt si sa ii permiti sa si le satisfaca, chiar daca acestea nu reprezinta si nevoile tale. Sa inveti sa-i accepti defectele si slabiciunile partenerului tau, pornind de la premisa ca nimeni nu este perfect. Reprosurile, critica frecventa cu convingerea ca facem acestea pentru binele partenerului, nu pot avea decat o finalitate, mai devreme sau mai tarziu… Pentru ca oamenii nu se pot schimba, decat atunci cand hotarasc ei. Si am convingerea ca, indiferent cat mi-as dori eu, oamenii nu vor deveni mai toleranti decat daca asa vor hotara ei intr-o zi…

 

“Ce este toleranta? Apanajul umanitatii. Cu totii suntem caracterizati de slabiciuni si erori; sa ne iertam reciproc pentru acest lucru – aceasta este cea dintai lege a naturii.”


Anunțuri matrimoniale

Caut partenera de viata, casatorie, varsta 60 ani, varsator, inaltime 170 cm, greutate 72 kg, ochi verzi, par grizonat, domn civilizat, singur. Cu apartament si auto. Caut doamna cu varsta 49-59, educata si nefumatoare. Stabila financiar. Din Bucuresti si zona metropolitana.
Buna, sunt Roni sunt singur fara obligati locuiesc singur. Lucrez an Italia. Caut o relatie serioasa. Care doresc o relatie serioasa sa death mesaj pe Whatsap.
Pensionar 72 ani, 1.75 m, 85 kg, doresc cunoștință cu o doamnă de vârsta apropiată, nefumătoare și fără alte vicii.