Iubirea fara iertare si toleranta... nu poate supravietui

maini

“Toleranta este efectul pozitiv si cordial de a inţelege credintele, riturile si obiceiurile altora fara a le impartasi sau accepta.”

Toleranta inseamna a intelege ca ceea ce pentru tine este lipsit de importanta, pentru altcineva poate fi ceva foarte important. Este respectul si acceptarea faptului ca suntem diferiti, gandim diferit, ne exprimam diferit, ne plac lucruri diferite, ne comportam diferit…

 

Daca intrebam cupluri longevive, ce anume i-a tinut impreuna 30, 40, 50 de ani de casnicie… marea majoritate vor raspunde ca dragostea i-a adus impreuna, dar respectul, iertarea si toleranta i-a facut sa nu se desparta.

Pentru ca o relatie sa reziste, este absolut necesar sa intelegi nevoile celuilalt si sa ii permiti sa si le satisfaca, chiar daca acestea nu reprezinta si nevoile tale. Sa inveti sa-i accepti defectele si slabiciunile partenerului tau, pornind de la premisa ca nimeni nu este perfect. Reprosurile, critica frecventa cu convingerea ca facem acestea pentru binele partenerului, nu pot avea decat o finalitate, mai devreme sau mai tarziu… Pentru ca oamenii nu se pot schimba, decat atunci cand hotarasc ei. Si am convingerea ca, indiferent cat mi-as dori eu, oamenii nu vor deveni mai toleranti decat daca asa vor hotara ei intr-o zi…

 

“Ce este toleranta? Apanajul umanitatii. Cu totii suntem caracterizati de slabiciuni si erori; sa ne iertam reciproc pentru acest lucru – aceasta este cea dintai lege a naturii.”


Anunțuri matrimoniale

Buna sunt aici pentru a imi găsi jumatatea sincer loial nu înșel nu imi place a fi mințit.
Buna ma numesc tudor 43 ani caut femeie pnt, o casatorie bazata pa incredere, dragoste, yubire etc.
Ma nunesc Iosif am 31 de ani sunt din Oradea fara obligatii caut o femeie sincera in vederea casatoriei rog seriozitate. (Nu raspund la nr privat).
75 ani, săgetător, 169cm/72kg, căprui/păr grizonat. Singur, fara obligatii/vicii. Locuinta la curte, conditii acceptabile. Imi doresc o doamna fara vicii/obligatii (fara locuinta/ fara a fi sclava mea). Doamna cu care sa impartim pe toate cele bune si pe cele rele! Nu accept persoane sub 60 de ani.