În căutarea perfecţiunii (pierdute)

femeie pe stanca

Încearcă să-ţi aduci aminte ultima oară când ai fost pe deplin mulţumită. Ştii senzaţia? Pentru că, în capul meu, mulţumirea înseamnă fie senzaţia aia că am pierdut/uitat ceva, ori că vine apocalipsa.

 

Aseară chiar încercam să fac un exerciţiu mental şi să enumăr toate aspectele care mă mulţumesc şi toate cele care-mi “strică” feng-shui-ul sufletesc/emoţional/etc.

Ştiu că noi femeile avem tendinţa să luăm totul mult mai intens decât este, ştiu că nuanţăm în pastel fiecare detaliu legat de orice, interpretăm tot, analizăm, ras-analizăm şi re-re-re-evaluăm. Am luat în calcul toate explicaţiile raţionale, iraţionale, psihologice – şi aşa mai departe – pentru care mereu vom avea tendinţa să căutăm nod în papură omenirii. Acest “talent” se numeşte evoluţie. În caz că nu ştiaţi. Se mai numeşte şi PMS, dar nu vorbim despre asta acum.

Atunci când îţi doreşti în permanentă să îmbunătăţeşti ceva din viaţa ta se cheamă că îţi doreşti să evoluezi. (repet: nu discutăm aici nici despre veşnicii nemulţumiţi de soartă).

Eu am căutat mereu perfecţiunea. Perfecţiunea mea. Stabilim din capul locului că perfecţiunea e o chestie subiectivă.

Dacă aveam părul lung, îl doream şi mai lung. Dacă luam nota 9, aş fi vrut 10. Dacă am slăbit 5 kilograme, sigur aş fi putut să dau jos 7.

Mai mult – merg atât de departe încât să “pun lumea pe pauză” până nu-mi ating scopul. “până la vară fac pătrăţele pe abdomen”. Şi puf – lumea dispare.

Mereu îmi setez câte un obiectiv care m-ar aduce şi mai aproape de perfecţiunea din mintea mea.

Până aici aţi spune că e totul bine şi bun (era cât pe ce să spun perfect). Doar că, în loc să mă transform într-o creatură incredibil de ambiţioasă, mă transform într-una incredibil de pretenţioasă.

Pe şleau: au fost extrem de rare momentele în care eu să fiu complet mulţumită de mine. Indiferent ce am pozat/arătat sau cum m-am comportat, în capul meu trebuia să ating un standard pe care rareori l-am atins. Mereu am trăit cu imaginea unei Cristine perfecte în cap. Şi, mereu am fost atât de aproape însă niciodată sufficient încât să-mi şi iasă.

 

Căutând perfecţiunea…am uitat să-mi trăiesc prezentul. Aproape întotdeauna am fost cu gândul la ceva ce urmă să se întâmple. Ştii senzaţia aia de mers pe stradă cufundată-n gânduri? Roboţel simpatic? Gândeşte-te câte chestii ratezi. Începând de la clătitul ochilor cu peisaje frumoase şi terminând cu infinită stare că mâine va fi mai bine. Mereu mâine, mereu mai bine.

Am ajuns acasă după aproape 12 ore petrecute la birou. Mi-am spus că merit un răsfăţ. Înainte să întru în cadă m-am văzut trecător în oglindă. “Tre să-ţi tunzi părul asta ros şi ars; tre să intensifici antrenamentele la sală, poate chiar mai tai ceva de pe lista alimentelor”. Mi-am dat seama cât de puţin mă iubeam. În ora aia “de răsfăţ” - eu cu mine în cadă am găsit de cuviinţă să-mi spun ba că am părul ars, ba că am celulită.

Şi, mă gândeam cum aş putea cere eu celor din jur dragostea dacă în momentele de răsfăţ eu mă “scald” în critică.

Încă mai am de muncă să mă auto-conving că nu voi atinge niciodată perfecţiunea din mintea-mi. Doar că nu mai vreau să irosesc nicio secundă pe pilot automat. Vreau să VĂD când înfloresc copacii, nu să fiu ascunsă-n gânduri. Vreau să mă bucur că VĂD, că AUD, că MIROS. Vreau să mă iubesc mai mult. De fapt…vreau să încep să mă iubesc şi punct.

Încearcă să-ţi aduci aminte ultima oară când ai fost pe deplin mulţumită. Ştii senzaţia? Pentru că, în capul meu, mulţumirea înseamnă fie senzaţia aia că am pierdut/uitat ceva, ori că vine apocalipsa.


Anunțuri matrimoniale

Oare de ce crezi ca sunt aici?
Ma numesc victor si îmi caut jumătatea. Sunt din Gorj am 31 de ani.sunt un suflet calm si iubitor.
Doresc o relatie de durata bazata pe incredere si respect reciproc rog seriozitate si sinceritate., sunt intolerant la rautate, prostie, smecherie, minciuna gratuita.....
Bună Eu ma numesc Marius.Locuiesc singur pot spune că sunt un familist convins. Aș fi bucuros să fi o fată simplă modestă sinceră si sa iti doresti o familie. Daca ai copil nu este o problema. Poate vrei sa te muti la mine?