În afară de moarte, nimic nu este de neînvins

maci

Ieri a fost o zi obişnuită pentru mine, pentru tine, şi pentru majoritatea dintre noi. Cu mixul cu care deja ne-a obişnuit viaţa: zâmbete şi tristeţe, soare şi nori, optimism şi pesimism, linişte şi furtună, iubire şi durere… pentru că nimeni nu poate spune că viaţa sa este o veşnică poezie. Dar, pentru unii dintre noi, cunoscuţi sau necunoscuţi, tineri sau bătrâni, buni sau răi, timpul s-a oprit ieri. Şi, dacă ei ar putea, probabil v-ar spune să vă bucuraţi de fiecare strop de viaţă şi să mai lăsaţi naibii grijile şi supărările!

 

Niciodată n-am găsit o explicaţie care să mă mulţumească, şi probabil nici n-o voi găsi în această viaţă, la întrebarea: de ce mor oamenii buni atât de tineri? Bunica mea îmi spunea că Dumnezeu are nevoie de ei în Cer. Bine bunico, dar El nu ştie că şi noi avem mare nevoie de ei aici? Adică, uneori mi-este teamă că echilibrul ăsta fragil între bine şi rău este serios pus la încercare dacă oamenii frumoşi şi buni pleacă atât de repede…

Singurele lucruri certe despre noi sunt naşterea şi moartea. Iar firul vieţii este atât de fragil încât, poate n-ar fi rău dacă am sta uneori să ne gândim un pic:

De ce alergăm cu atâta disperare după bani câtă vreme la poarta Raiului nu-i pusă nicio taxă de intrare?

De ce uităm atât de des că nu suntem nemuritori?

De ce uităm să ne iubim şi să ne tratăm cu bunătate şi înţelegere?

De ce ne risipim anii pentru că la sfârşit să cerşim clipe?

De ce uităm să iertăm, să iubim, să mulţumim, să trăim, să simţim, să dorim, să visăm… ?

 

Ieri timpul s-a oprit în loc, mult prea devreme, pentru jurnalista şi scriitoarea Simona Catrina. N-am cunoscut-o personal, dar am citit-o. Şi vă spun că a fost un om frumos, pentru că doar un om bun şi frumos poate aduce atâta bucurie în suflete cu cuvintele sale pline de har.

Dar articolul acesta nu este despre ea. Este despre noi toţi. Viaţa este al naibii de scurtă şi nu are reluare.

Încercaţi să găsiţi lucrurile bune în viaţa voastră, indiferent cât de grea ar fi!

Încercaţi să înţelegeţi că în afară de moarte nimic nu este de neînvins!

Încercaţi să vedeţi partea plină a paharului, indiferent cât de gol ar fi el!

Trăiţi, nu doar supravietuiti!


Anunțuri matrimoniale

capricorn, 160cm/56 kg, căprui, păr blond. Caut domn doar pentru intemeierea unei familii. Doamna foarte serioasa din Bucuresti, 47 ani, 1.60 cm, 56 kg caut domn serios intre 50-55 ani care sa-si doreasca sa isi intemeieze o familie pt. totdeauna. Mai multe detalii la tel. Rog sms de prezentare inainte. Daca nu corespundeti exact cu anuntul, va rog sa nu deranjati aiurea
Numele este IULIAN doresc sa gasesc o fata sa ma casatoresc si care doreste sa se mute la tara.
Tânăr serios caut doamnă serioasă pentru căsătorie.
As dori sa cunosc si eu o femeie pentru casatorie, din Iasi cu varsta cuprinsa intre 35-40 ani.