Fă-ţi griji pentru conştiinţa ta, nu pentru reputaţia ta

femeie blonda

„Fă-ţi griji pentru conştiinţa ta, nu pentru reputaţia ta. Conştiinţa este ceea ce eşti tu, reputaţia este ceea ce gândesc ceilalţi despre tine. Iar ceea ce gândesc ceilalţi despre tine, este problema lor.”

Acest citat mi-a venit în minte în momentul în care am citit pe facebook postarea unei prietene care scria aşa: „A pune la suflet înseamnă să fii om, înseamnă să îţi pese. Să pui totul la suflet înseamnă să simţi că trăieşti!”

Nu, draga mea! Să pui totul la suflet nu înseamnă să trăieşti, înseamnă să mori puţin câte puţin în tine... înseamnă să uiţi că prima persoană de care ar trebui să îţi pese, EŞTI TU!

 

Celea cea mai uşoară de a fi nefericiţi este să ne raportăm viaţa la cei din jur, să încercăm a ne face plăcuţi de către toată lumea şi să căutăm aprobarea tuturor pentru ceea ce facem. Şi este în acelaşi timp şi o metodă sigură de a deveni... altcineva, caz în care oricum nu există certitudinea că vom fi plăcuţi şi acceptaţi de toţi din jurul nostru. Şi atunci, te întreb, merită tot acest efort? Eu cred că nu.

Vrei să ştii de ce nu contează ceea ce cred oamenii despre noi? Pentru ca ei vor gândi ceea ce vor indiferent de felul în care ne vom comporta noi, pentru că ceea ce gândeşte o persoană despre noi, ţine mai mult de felul cum este ea, nu cum suntem noi.

De cele mai multe ori oamenii judecă prin prisma trecului lor, a experienţelor acumulate în viaţă, de prejudecăţile lor, de fricile lor, de sentimentele care îi domină în acel moment... şi de multe ori judecata lor n-are nicio legătură cu ceea ce suntem noi.

Şi atunci, de ce dăm voie persoanelor din jurul nostru să ne rănească? De ce încercăm să fim pe placul unor oameni care oricum nu ne vor plăcea niciodată? De ce să punem la suflet lucruri şi gânduri despre care ştim că n-au nicio legătură cu ceea ce suntem noi? Asta nu este viaţă, este moartea sufletului, draga mea!

 

Psihologii spun că nu vedem oamenii aşa cum sunt ei, ci aşa cum suntem noi.

 Închei cu o preconceptie despre femei, care deşi este foarte comună, n-are nicio legătură cu adevărul.

Dacă-i frumoasă, sigur este proastă. Dacă este şi frumoasă şi deşteaptă, sigur este c... ă.

Deci, trăiţi-vă viaţa în aşa fel încât să aveţi conştiinţa curată, iar ceea ce gândesc oamenii despre voi... să gândească sănătoşi! Eu una, n-am de gând să-mi amărăsc sufletul cu asta!


Anunțuri matrimoniale

Domn 55anii doresc cunostinta doamna pentru prietenie, casatorie.
Sunt un barbat normal, sincer, direct, cu simtul umorului, loial, independent, un bun ascultator si un bun prieten, in cautarea unui OM, unei femei, doritoare de stabilitate. Daca vrei sa ma cunosti, poti trimite SMS prezentare sau mesaj Whatsapp.
46 ani, sunt din Iași, am 185cm înălțime, pasiuni, am muzica sportul, călătorii, sunt în zodia Vărsător.
Sant un Barbat cu dezabilitati care imi doresc o femeie care sa intemeiem o familie.