Este mai greu să fii femeie decât zână…

femeie la geam

Nu doar copiilor le plac basmele, ci şi adulţilor… doar că zânele timide şi supuse din basme, astăzi poartă rochii scurte prin care li se văd picioarele frumoase, şi-au tuns pletele ce le ajungeau odată până la pământ şi acum sunt oricum, numai timide nu. Într-un cuvânt, zânele au învăţat să fie femei, dar meseria asta de femeie, este cu mult mai grea decât cea de zână.

 

Suntem capabile să plângem o noapte întreagă în pernă, pentru ca a doua zi dimineaţă să ieşim în lume afişând zâmbetul pe buze.

Visăm o viaţă întreagă la momentul în care ne vom împlini visurile, şi renunţăm într-o secundă la ele pentru a le împlini pe cele alor dragi nouă.

Avem adesea joburi la fel de solicitante ca şi bărbaţii, şi cu toate acestea, acasă suntem soţii şi mame şi iubite… cu normă întreagă.

Ne sperie singurătatea şi ne aruncăm cu capul înainte în relaţii nepotrivite, deşi ne jurasem că nu vom mai face niciodată aşa.

Rosim şi ne simţim încurcate atunci când ni se fac complimente, dar le aşteptăm cu sufletul la gură întreaga viaţă.

Suntem capabile să îi spunem bărbatului iubit să plece, în timp ce ne dorim cu toată fiinţa ca el să rămână.

Suferim, ne lăsăm rănite, pentru ca mai apoi să iertăm şi să o luăm de la capăt.

Ne chinuim toată viaţa cu diete complicate, epilări dureroase, proceduri promiţătoare de minuni, doar pentru ca bărbatul pe care îl iubim să ne dorească.

Plângem atunci când suntem fericite şi râdem atunci când suntem nervoase.

Ne ataşăm mult prea mult de oameni, lucruri, gânduri, amintiri…

Suntem delicate, gingaşe, sensibile, copilăroase… dar dacă n-avem de ales, schimbăm becuri, spargem lemne, reparăm clanţe de uşi, văruim pereţi…

 

Da, zânele s-au transformat în femei… şi asta le-a făcut mai greu de înţeles.

Da, avem momente în care suntem capricioase, imposibile, complicate, pretenţioase, nervoase.

Da, avem nevoie să fim înţelese, iubite, alintate, ascultate, mângâiate.

Da, suntem greu de înţeles, dar suntem totuşi atât de uşor de iubit... deşi nu mai suntem zâne!


Anunțuri matrimoniale

46 ani, 176 înălțime, 85 kg, zodia balanta. Caut o doamna între 40 si 60 ani pentru o relatie serioasa/casatorie. Matrimoniale Bucuresti
Mă numesc Ionuț, am 32 de ani, locuiesc în Sebeș, jud Alba și aș dori să cunosc o fată de vârstă apropiată. Eu am 1,60 și 75 de kilograme. Matrimoniale Sebeș, Alba
Un baiat simplu care dorește o relație serioasă în vederea unei casatorii întemeierea unei familii.