Durerea nu trece dacă taci

femeie

Pe data de 25 noiembrie a fost ziua Ziua Internaţională a Combaterii Violenţei asupra Femeilor. Am primit un mesaj privat în care cineva mă ruga să ataşez şi eu la fotografia de profil mesajul: ” Spun nu violenţei împotriva femeilor”. Nu voi da curs acestui îndemn dintr-un motiv foarte simplu, nu cred în faptul că mesajul ataşat la fotografia mea va schimba ceva. Adică, haideţi să ne gândim puţin! Poate cineva să creadă că, presupunând că am în lista de facebook un “specimen” care îşi loveşte soţia/iubita, acesta va vedea mesajul meu şi îşi va zice: ‘ uite domnule, până şi doamna asta drăguţă zice că nu-i frumos să loveşti o femeie, gata nevasta, nu-ţi mai rup oasele de azi! Să ne înţelegem, cei care îşi maltratează partenerele o fac din simplu motiv că sunt slabi, frustrati si labili. Sunt ca nişte fetiţe speriate şi slabe, pline de frici şi îndoieli despre propria persoană, iar singura modalitate de a avea impresia că sunt puternici, este de a supune prin forţă fizică. Nu sunt barbati, şi ei ştiu lucrul acesta, dar încearcă să mascheze această realitate prin violenţă.

Deci, mesajul meu nu va fi adresat lor, pentru că nu va avea niciun efect, ci femeilor care trec prin acest coşmar. Ele trebuie să înţeleagă că nimeni, dar nimeni de pe această lume nu are dreptul de a le răni, lovi, sau de a le calca în picioare demnitatea!

 

Şi trebuie să înţeleagă că:

Nu! Nu există o palmă! După prima va veni a doua, a treia, a zecea, apoi un pumn…

Nu! Nu se va schimba! Pentru că nu trebuie să se schimbe, trebuie să devină bărbat, şi cu părere de rău spun că unii nu vor deveni niciodată.

Nu! Copilul tău nu va creşte frumos ca şi când nimic nu s-a întâmplat! El va fi marcat de toate actele de violenţă fizică şi psihică la care a fost martor!

Nu! Dacă te faci din ce în ce mai “ascultătoare” nu se va opri. Tu eşti singura care poate opri abuzul asupra ta!

Nu! Violenţa domestică nu ţine cont de rasă, etnie, statut social sau economic, religie sau vârstă!

Nu! Nu înseamnă că te iubeşte dacă te izolează de prieteni, îţi monitorireaza orice mişcare, se comportă posesiv cu ţine, se aşteaptă să îi ceri permisiunea pentru orice vrei să faci, te umileşte, te răneşte în orice fel.

Nu! Nu îi pare rău pentru ceea ce a făcut. Şi nici nu se va opri, pentru că agresorul este o persoană cu probleme psihice şi emoţionale. Şi fără ajutor specializat nu se va schimba.

Nu! Nu este vina ta!

Nu! Nu eşti singură! Există asociaţii care te pot ajuta. Trebuie doar să conştientizezi că violenţă psihică şi fizică nu face parte din normalitate şi că orice om are dreptul să fie fericit.

 

Poţi găsi ajutor aici:

0800 500 333 nonstop şi gratuit

Asociaţia ANAIS

https://www.feminism-romania.ro/component/content/article?id=1125:asociaia-anais-ajut-victimele-violenei-domestice.html

Agentia ANES

http://anes.gov.ro/webcenter/portal/Sirmes/pages_asistentapentruvictime/hartacucentreledeasistenta1;jsessionid=N1ak1Vkgm9pb3_mQrloo6a6wivnJJM6l-Aa1UeXNgZjNWJvo-prA!1922709182!-1031388374

Asociatia NECUVINTE

http://www.necuvinte.ro/

Fundatia PRETUIESTE VIATA

http://www.pretuiesteviata.org/

 


Anunțuri matrimoniale

35 ani, Gemeni, 154 c/ 48 kg, ochi caprui, par saten. Pasiuni: animale, calatorii, culinar, film, lectura, muzica, pescuit, sport. Cu obligatii si usor handicap doresc sa cunosc un om matur in vederea casatoriei.
Divorțat 42 de ani 180cm 70 kg. Am trei copii şi aş vrea să-mi refac familia şi viața cu o femeie serioasă şi sufletistă.
Buna sunt Cosmin si vreau sa cunosc o fata serioasa chear si de la sat. Doar relatie serioasa.
Buna Sunt Teo, am 37 de ani, fără obligații și fără antecedente matrimoniale, caut un bărbat cu vârsta cuprinsă între 37și 46 de ani, fără obligații, care sa fie serios, sa nu aibă vicii majore si care sa știe ce vrea de la viața. Desigur ca nu am mari așteptări, dar încercarea moarte nu are.