Durerea nu trece dacă taci

femeie

Pe data de 25 noiembrie a fost ziua Ziua Internaţională a Combaterii Violenţei asupra Femeilor. Am primit un mesaj privat în care cineva mă ruga să ataşez şi eu la fotografia de profil mesajul: ” Spun nu violenţei împotriva femeilor”. Nu voi da curs acestui îndemn dintr-un motiv foarte simplu, nu cred în faptul că mesajul ataşat la fotografia mea va schimba ceva. Adică, haideţi să ne gândim puţin! Poate cineva să creadă că, presupunând că am în lista de facebook un “specimen” care îşi loveşte soţia/iubita, acesta va vedea mesajul meu şi îşi va zice: ‘ uite domnule, până şi doamna asta drăguţă zice că nu-i frumos să loveşti o femeie, gata nevasta, nu-ţi mai rup oasele de azi! Să ne înţelegem, cei care îşi maltratează partenerele o fac din simplu motiv că sunt slabi, frustrati si labili. Sunt ca nişte fetiţe speriate şi slabe, pline de frici şi îndoieli despre propria persoană, iar singura modalitate de a avea impresia că sunt puternici, este de a supune prin forţă fizică. Nu sunt barbati, şi ei ştiu lucrul acesta, dar încearcă să mascheze această realitate prin violenţă.

Deci, mesajul meu nu va fi adresat lor, pentru că nu va avea niciun efect, ci femeilor care trec prin acest coşmar. Ele trebuie să înţeleagă că nimeni, dar nimeni de pe această lume nu are dreptul de a le răni, lovi, sau de a le calca în picioare demnitatea!

 

Şi trebuie să înţeleagă că:

Nu! Nu există o palmă! După prima va veni a doua, a treia, a zecea, apoi un pumn…

Nu! Nu se va schimba! Pentru că nu trebuie să se schimbe, trebuie să devină bărbat, şi cu părere de rău spun că unii nu vor deveni niciodată.

Nu! Copilul tău nu va creşte frumos ca şi când nimic nu s-a întâmplat! El va fi marcat de toate actele de violenţă fizică şi psihică la care a fost martor!

Nu! Dacă te faci din ce în ce mai “ascultătoare” nu se va opri. Tu eşti singura care poate opri abuzul asupra ta!

Nu! Violenţa domestică nu ţine cont de rasă, etnie, statut social sau economic, religie sau vârstă!

Nu! Nu înseamnă că te iubeşte dacă te izolează de prieteni, îţi monitorireaza orice mişcare, se comportă posesiv cu ţine, se aşteaptă să îi ceri permisiunea pentru orice vrei să faci, te umileşte, te răneşte în orice fel.

Nu! Nu îi pare rău pentru ceea ce a făcut. Şi nici nu se va opri, pentru că agresorul este o persoană cu probleme psihice şi emoţionale. Şi fără ajutor specializat nu se va schimba.

Nu! Nu este vina ta!

Nu! Nu eşti singură! Există asociaţii care te pot ajuta. Trebuie doar să conştientizezi că violenţă psihică şi fizică nu face parte din normalitate şi că orice om are dreptul să fie fericit.

 

Poţi găsi ajutor aici:

0800 500 333 nonstop şi gratuit

Asociaţia ANAIS

https://www.feminism-romania.ro/component/content/article?id=1125:asociaia-anais-ajut-victimele-violenei-domestice.html

Agentia ANES

http://anes.gov.ro/webcenter/portal/Sirmes/pages_asistentapentruvictime/hartacucentreledeasistenta1;jsessionid=N1ak1Vkgm9pb3_mQrloo6a6wivnJJM6l-Aa1UeXNgZjNWJvo-prA!1922709182!-1031388374

Asociatia NECUVINTE

http://www.necuvinte.ro/

Fundatia PRETUIESTE VIATA

http://www.pretuiesteviata.org/

 


Anunțuri matrimoniale

sunt din Mehedinti, am 47 de ani, ocupatie actuala instalator sanitar. Pasiuni sportul. Fotbal. Pescuitul calatoriile. 172cm inaltime.
Am 48 de ani, sunt din Constanta, caut sa cunosc o doamna de varsta apropiata dar nu neaparat...pentru ca anii sunt doar o cifra, conteaza mai mult atitudinea pe care o ai indiferent de varsta. Conteaza desigur si bunul simt, feminitatea, onestitatea si gradul de empatie, dorinta si curajul de a crede ca pentru fiecare din noi, exista acolo un OM BUN care ne va aduce macar multumire si bucurie daca nu fericire. Despre mine? Sunt putine de spus: sunt un om modest, cu foarte mult bun simt, inca am o inima buna si altruista, nu sunt frumos, nu am o situatie materiala stralucita, dar nici nu imi doresc. Ma simt bogat pentru ca ma multumesc cu ceea ce am. Sunt divortat, singur de 5 ani, am 2 copii, sunt fumator, consum alcool ocazional sau in weekend (dar fara excese), am servici permanent, incerc sa duc o viata decenta. Cam atat despre mine, imi doresc o relatie frumoasa atat pot sa spun, fara minciuni, fara prejudecati, cu multe multe bucurii si multumiri sufletesti.
45 ani, Gemeni, 168 cm, 75 kg, albastri, par blond. Pasiuni: animale, calatorii, culinar, film, muzica, sport. Serioasa, de incredere fara obligatii doresc un om serios, sincer, sufletist, calm, bun hotarat, responsabil, 42-45 ani. Astept sms de prezentare.
Caut o fata de la tara pentru casatorie in 18 si 33 de ani sa fie din timisoara sau din bucuresti tulcea sau de la tara eu am 36 de ani m168 kg la telefon la 0741571238 sau pe numar de waztamp nu raspund la numere private esclus prefacutele si materialistele sa se abtina vreau seriozitate maxima.