Dorul care doare

femeie

„Lacrimile sufletului sunt urmele dorului şi preludiul iubirii ce va să vină”

Ce-o fi şi cu dorul ăsta? Şi cum de încape atâta dor în sufletele oamenilor? Uneori, parcă nici nu încape tot în suflete. Se insinuează în minţile noastre, ni le umple, apoi ne acoperă precum o mantie groasă din care de multe ori nu mai putem respira. Şi simţim că ne sufocăm, şi simţim că nu ne mai intră aer în plămâni din pricina lui…

 

Uneori simt dorul ca o durere. Ca o durere fizică ce îmi invadează tot corpul, toate celulele din care este compus, apoi durerea se instalează în inimă. Se spune că inima nu doare. Ei, nu! Cred că spun aşa oamenii care nu au simţit dorul niciodată. Mă doare inima de dor de oameni, de dor de copilărie, de dor mine, de dor de el, de dor de iubire. Dintre toate durerile, cea de inimă este cea mai grea. Pentru că nu există pilulă pe care să o iei şi să îţi treacă. Eşti tu cu durerea ta cu care trebuie să te obişnuieşti, şi despre care speri că zi după zi va deveni mai mică şi mai uşor de suportat. Şi, te uiţi la braţele tale goale şi te uiţi la ochii tăi goi, şi te uiţi la tine bucăţi şi goală, şi aştepţi să îţi mai treacă, ca să poţi începe din nou a respira.

 

Dorul doare încet. Şi nici măcar nu ştii ce să faci ca să nu vină. Un miros, un cuvânt, un parfum, o melodie, o carte, un nume… şi este suficient ca să apară suptil şi crud şi să declanşeze în tine frânturi de amintiri, flash-uri frumoase şi dureroase care îţi dau lumea peste cap. Şi miros a vanilie şi iubire, şi miros a căldură şi linişte, şi miros a îmbrăţişări fierbinţi şi şoapte de amor. Şi tot ceea ce ai vrea este ca lumea să se oprească în loc, timpul să stea un pic, ca să poţi da o fugă înapoi ca să-ţi mai ostoieşti un pic dorul. Doar o clipă măcar, preţ de un sărut, preţ de o îmbrăţişare, preţ de un ‘te iubesc’.

Cine spune că dorul nu doare?


Anunțuri matrimoniale

Ma numesc Gheorghe am 61 de ani locuiesc la curte sunt singur fara obligati antialcoloic nefumator sunt pensionar iubitor de animale sunt un barbat serios sufletist cu frica de dumnezeu. Doresc sa cunosc o doamna seriosa cu varsta ante 60 si 68 ani din ori ce colt.al tari.pt.o relatie seriosa numai de casatorie. Nu doresc aventuri ci vreau o relatie cat se poate de stabila si serioasa pt.tot restul vieti. Mai vreau sa spun ca daca gasesc un suflet de femeie bun si ne intelegem o pot urma ori unde in tara. Rog si ofer multa seriozitate. Cu respect gigi de la valcea.
Domn, 47 ani, divorţat doresc cunoştinţă doamnă pentru relaţie serioasă.
Singur, 56 ani, 1.80, 90 kg, angajat, fara obligatii doresc sa cunosc doamna fara obligatii de varsta apropiata.
Caut partenera doamna/domnisoara varsta 40 ani, inaltime 172 cm, greutate 78 kg, Bucuresti, 40 ani, educat, placut, comunicativ, fara obligatii, situatie stabila, locuiesc singur, doresc partenera pentru o relatie cu perspective serioase.