Decreteii, lectia despre iubire

copil mana

Ma uit in jurul meu. Multe, mult prea multe dintre femeile care isi doresc sa aiba un copil nu-l pot avea usor. In locul in care lucrez, 3 familii s-au chinuit ani de zile cu tratamente, lacrimi si proceduri dureroase ca sa aiba un copil. Doua dintre ele au reusit, una a pierdut lupta. Ma intreb, de ce oare se intampla asa ceva cu generatiile tinere? Mi se pare un fel de ironie, daca ma gandesc cate femei au murit inainte de revolutie, tocmai ca sa nu dea nastere unui copil nedorit... mai precis, 100.000 de femei este cifra oficiala. Sau cati copii au umplut orfelinatele… copii condamnati la nefericire, copii cu aripile frante inainte de a le creste.

 

Stiu ca voua, generatiilor de acum vi se pare un fel de poveste urata si fantasmagorica auzita uneori. Da, este o poveste urata, dar al naibii de adevarata.

Mii de articole si psihologi ne vorbesc despre iubire. Despre cum ne influenteaza copilaria, toata viata noastra de adulti. Dar, n-am auzit pe nimeni vorbind despre noi, generatile cu cheile la gat, cat de marcati suntem de o copilarie in care am trait zi de zi cu stampila: esti o greseala!

Sa cresti stiind ca nu iubirea te-a adus pe lume, ci doar intamplarea ca femeia care facea avorturi illegal nu a fost in oras ca sa o ajute pe mama sa scape de sarcina nedorita. Sau ca frica de moarte, sau pierderea libertatii a facut ca tu sa vii pe lume.

Imi place cum a evoluat lumea in ultimii ani. Nu se mai nasc copii nedoriti si foarte important este ca oamenii au inteles ca odrazdele nu se educa cu furtunul de la masina de spalat. Si copiii nu mai sunt obligati sa se faca ce vor parintii. Pentru ca trebuie sa stiti ca in multe cazuri, copilul nu mergea la ce liceu sau facultate isi dorea. Mergea acolo unde hotarau parintii. De fapt multe dintre mamici n-au reusit sa-si schimbe felul de a fi cu copiii, nici cand acestia au devenit adulti. Unele si-au pastrat felul autoritar amestecat cu un anumit santaj emotional, totul pentru a obtine victoria in deciziile copilului sau.

Asa am crescut... multi dintre noi din pacate. Copii nedoriti, crescuti cu cheia la gat si bataia, care mai tarziu au devenit adulti si au dat nastere la copii doriti. Dar, multe dintre traumele copilariei ne mai bantuie si azi. Si cu toata straduinta noastra de a face lucrurile altfel... probabil ca lipsa iubirii primite si-a pus amprenta in educatia propriilor nostri copii. Unii dintre noi au repetat greselile parintilor lor, altii au incercat o viata intreaga sa impresioneze in disperarea de a primi iubire, iar altii si-au concentrat intreaga iubire asupra copilului mult dorit, parca incercand sa compenseze iubirea neprimita de el insusi.

 

Nu este un articol despre dreptul femeilor de a decide pentru corpul lor, este un articol despre iubire. Despre cat de greu este, copil fiind, sa cresti cu marcajul de “intamplare nefericita”. Despre cat de greu este sa iti depasesti traumele si sa ai curajul sa iubesti dupa ce ai crescut. Despre cat de greu este sa reusesti sa nu gresesti in fata copilului pe care il iubesti si pe care ti l-ai dorit cu toata puterea fiintei tale. Despre cat de neincrezatori am devenit la maturitate, atunci cand cineva ne-a iubit.

Nu condamn pe nimeni pentru felul sau de a fi, pentru cum isi traieste viata si pentru deciziile pe care le ia, dar imi doresc din suflet ca toata lumea sa inteleaga ca un copil are nevoie de iubire ca sa poata deveni un adult matur si stabil emotional. Imi doresc din suflet ca toate femeile care isi doresc un copil sa il poata avea, pentru ca sunt absolut convinsa ca va fi un copil care va creste cu iubire. Si imi mai doresc ca lumea sa judece mai putin si sa gandeasca mai mult.

 


Anunțuri matrimoniale

Tânăr 38 de ani, divorțat fara vici doresc sa cunosc o fată single sau divorțată, nu mai mare de 42 de ani, pt a îmi reface viața după divorț!Pt mai multe detali va aștept sa vb la un tel, sau pe watap.
Barbat in varsta de 33 de ani, cu bun simt, educat, cu o situatie materiala buna, imi doresc sa cunosc o doamna/domnisoara pt. o relatie care sa duca spre casatorie, in vederea formării unei familii.
Divortat, am 45 de ani, brunet, 1'75, 65 kg, doresc sa cunosc o femeie cu care sa formam o familie pt toata viata Chiar daca are si copil. Iubire si intelegere, urasc minciuna. Lucrez in constructii nu sint bautor deloc. Matrimoniale Nasturelu.
56 ani, doresc viitoare soţie, iubitoare de trasee montane, sinceră, romantică, sufletistă.