De la fata... la femeie

Ce anume face diferenta dintre o fata si o femeie? Categoric nu este vorba despre varsta, asa cum nici la domni diferenta dintre baietei si barbati nu este data de numarul anilor din buletin, ci de maturitatea emotionala.

Sau, asa cum spunea Simone de Beauvoir, „Femeie devii, nu te nasti.”

 

Ai devenit femeie atunci cand ai inteles ca nu esti o printesa  si ca lumea nu se invarte in jurul tau, iar oamenii cu care interactionezi nu au venit pe lume ca sa-ti indeplineasca tie dorintele.

Ai devenit femeie atunci cand nu mai simti nevoia de confirmari din exterior, cand nu iti mai doresti sa fii admirata de toti cei din jur, ci iti doresti sa fii adorata de un singur barbat.

Ai devenit femeie atunci cand nu mai transformi o discutie in contradictoriu cu partenerul intr-o ocazie de istericale si cand intelegi ca batutul din picior asa cum faceai in copilarie cu parintii tai nu este deloc amuzant.    

Ai devenit femeie atunci cand ii explici partenerului cu calm si maturitate ce anume te deranjeaza si atunci cand ai invatat ca problemele nerezolvate la timp nasc frustrari.

Ai devenit femeie atunci cand nu mai consumi timp si resurse doar pe aspectul exterior si incepi sa-ti respecti corpul din interior, pretuindu-ti sanatatea.

Ai devenit femeie atunci cand ai inteles ca toate imperfectiunile tale sunt particularitati, ti le-ai asumat, te iubesti si stii ca iubirea nu se impiedica de defectele tale.

Ai devenit femeie atunci cand barbatul pe care il astepti nu trebuie sa aiba o anumita inaltime, greutate, infatisare, stare materiala, ci trebuie sa fie integru, inteligent, asumat  si stabil din punct de vedere emotional.

Ai devenit femeie atunci cand ai inteles ca dragostea se ofera neconditionat si nu ai nevoie de o lista in care sa notezi cine a facut mai mult intr-o relatie. Oferi pur si simplu. Iar atunci cand persoana careia i-ai oferit totul nu te doreste…daca esti femeie cu adevarat, vei pleca cu demnitate oferindu-i sansa de a intalni o alta persoana care sa-l faca fericit.

 

Si daca ai devenit femeie, nu-ti pot dori altceva decat sa ai norocul sa intalnesti un barbat, nu un baietel :) 


Anunțuri matrimoniale

Caut o femeie pentru o casatorie. Eu sunt tanar, banatean, educat, sarac dar curat, inteligent, activ, comunicativ, hotarat, serios, singur.
Domn 49 ani, doresc cunoştinţă doamnă pentru căsătorie (dacă este posibil, de la ţară).
Bună mă numesc Cosmin am 26 de ani şi sunt în căutare de o fată şi să fie între 22 sau 24 de ani. Eu locuiesc în spania acuma. Lucrez de informatic.
Frumos, destept, tanar asa si asa, , , si f modest hhhaaa, ce sa va mai spun haideti, sa ne vedem, si poate, , sacapam de singuratate.