Fetita

Inca de cand era foarte mica, am incercat sa-i implementez fetitei mele cateva formule de adresare obligatorii, care mie personal mi s-au parut firesti in vocabularul oricarui om cu bun simt. Acestea sunt: Te rog, Multumesc, Iarta-ma! Ii spuneam ca sunt cuvinte magice :)

Nu primea nimic din ceea ce isi dorea daca nu spunea: te rog. Cei apropiati ma admonestau: da-i domnule copilului ce vrea si nu-l mai chinui asa, ca este mic! Ei bine nu. Nu primea nimic pana nu spunea formula magica. In scurt timp a devenit un obicei pe care si l-a pastrat pana azi si sunt mandra de acest lucru.

Cu multumitul s-a intamplat cam tot la fel. Daca nu multumea cand primea ceva, ma suparam si nu-i vorbeam o perioada. A invatat repede si la fel ca si in cazul formulei “te rog”, este un obicei pe care l-a pastrat.

Eiii, dar adevarata provocare a fost cand am ajuns la “iarta-ma”. Nu puteam sa-i scot din gura formula asta nici cu patentul :) De fiecare data motiva cate ceva:

  • Da’ de ce sa spun eu prima? Sa spuna ea/el (copilul cu care se certase).
  • Da’ de ce sa cer eu sa ma ierte? Ea/el este vinovat!
  • Da’ de ce? Nu vreau!

Si nu spunea, nici macar atunci cand era constienta ca ea a gresit. Mult mai tarziu am inteles de ce. Pentru ca nici eu nu prea foloseam aceasta formula…

Oare de ce ne este atat de greu sa spunem Iarta-ma?

Oare de ce preferam sa stam suparati in loc sa folosim timpul atat de pretios pentru mangaieri?

Eu cred ca a ne cere iertare inseamna asumarea greselii noastre. Si nimanui nu-i place sa fie vinovat.

Si mai cred ca invatam sa spunem aceasta formula cand ajungem sa fim echilibrati si cand iubim cu adevarat. Pentru ca atunci cand iubesti, constientizezi ca ai ranit, regreti si iti doresti ca persoana iubita sa nu fie trista. Si atunci lasi orgoliul la o parte si spui Iarta-ma!

Eu am invatat sa spun Iarta-ma!

Pentru ca uneori nu inteleg ce-mi spui, ca am fost neatenta, ca am judecat gresit, ca am fost superficiala, ca nu am crezut, ca am pus intrebari puerile, ca mi-a fost frica, ca nu te-am ascultat, ca te-am ranit uneori, ca n-am stiut sa iubesc, ca am plans prea mult, ca am visat prea putin.....

Atunci cand iubesti, devine usor sa spui: Iarta-ma!

 

 

 


Anunțuri matrimoniale

Bărbat 43 ani, divorțat de 9 ani, stabilit în Franța de 13 ani caut doamnă pentru relație serioasa și căsătorie.
Cristi, 28 ani, caut in vederea casatoriei o fata cu varsta cuprinsa intre 22-28 de ani, slabuta, simpla, credincioasa ortodoxa cu studii de la 10 clase in sus. Nu am pretentii decat sa fie serioasa, credincioasa,
Domn manierat, la tara, angajat in Bucuresti caut pe cineva cu varsta apropiata nefumatoare sa imi fie alaturi la bune si rele, sa ne tinem companie si sa nu ne mai simtim niciodata singuri.