Curăţenia de sfârşit de an se face şi în suflet

femeie iarna

Iată că am ajuns şi în ultima luna a acestui an şi, aşa cum se obişnuieşte, fiecare urmează să înceapă primenirea caselor. Casele sunt curăţate şi pregătite pentru sărbători şi pentru trecerea în noul an. Dar eu v-aş întreba ceva: când v-aţi făcut ultima dată curăţenie în suflet? Când aţi conştientizat că, pentru a începe o etapă nouă din viaţă trebuie scăpat de balastrul pe care îl cari? Când te-ai aşezat ultima oară tu cu ţine însuţi la o discuţie lungă, în care să hotăreşti ce merită să mai duci mai departe şi ce trebuie aruncat?

Perioadele în care facem curăţenie generală în case sunt acelea în care realizăm că în jurul nostru s-au strâns o mulţime de lucruri nefolositoare, că simţim nevoia unei schimbări în căminul nostru, că dorim să scăpăm de lucrurile inutile şi să împrospătăm atmosfera din jurul nostru. De ce credeţi că sufletul nu ar avea nevoie şi el de o eliberare?

 

Te provoc să iei trei cutii imaginare care să se numească: Păstrează, Donează, Aruncă. Detaşează-te de tot ceea ce este în jurul tău şi haide să umplem aceste cutii. Cum? Simplu.

  • Pune în cutia cu Păstrează toate amintirile tale frumoase, toate cuvintele bune pe care le-ai spus sau pe care le-ai primit de-a lungul timpului, toate gândurile pozitive pe care le-ai simţit, toate încurajările care te-au ajutat să mergi înainte, precum şi toate visele pe care le ai. Cutia asta este foarte importantă! Deschide-o ori de câte ori traversezi o perioada dificilă, sau ai nevoie de o încurajare pentru a merge mai departe!
  • Pune în cutia cu Donează toate lecţiile de viaţă pe care le-ai primit. Gândeşte-te că orice încercare prin care ai trecut, orice experienţă din viaţă ta s-a finalizat cu lecţie. Lecţiile acestea sunt foarte importante pentru evoluţia noastră, pentru că ne ajută să nu mai repetăm greşeli, sau să ştim de ce anume trebuie să ferim. Donează-ţi atunci când ai nevoie din propriile lecţii şi donează şi altora care au nevoie de ele!
  • Orice curăţenie are nevoie de cutia Aruncă. Oamenii se ataşează de lucruri, stări şi alţi oameni. Prin urmare, cel mai greu este să foloseşti această cutie, dar este absolut necesar. Pune în această cutie regretele, frustrările, supărările, o relaţie în care te-ai blocat dar care nu îţi aduce nimic bun, momentele în care cineva te-a rănit, neputinţele, eşecurile, toţi norii care inevitabil ţi-au întunecat cerul la un moment dat… Închide bine capacul pentru că să nu laşi regretele să te urmărească!

 

Trecutul, cu bune şi rele, este parte a vieţii noastre. El ne-a format aşa cum suntem în prezent şi acest lucru nu poate fi schimbat. Dar, putem schimba modul în care acesta ne afectează prezentul şi viitorul. Şi atât timp cât cărăm după noi toate lucrurile neplăcute, nu ne vom putea bucura de lucrurile bune şi frumoase care vor veni în vieţile noastre!

Din acest motiv, curăţenia sufletului la sfârşit de an este la fel de importantă precum curăţenia casei.

Sterfe praful, deschide larg ferestrele sufletului tău şi lasă aerul curat şi lumina să îţi primenească viaţa!

 


Anunțuri matrimoniale

Sunt din Dolj am 50 sunt singur stau la casă și vreau să îmi găsesc tot la fel o femeie singură sau divorțată să locuim împreună.
Sunt din Suceava, am 63 ani, am ieșit la pensie, am 172cm cu 84 kg. Caut o femeie care sa o iubesc și să mă iubească.
Barbat serios, 36 ani, 1.85 m, 102 kg, caut sotie. Sunt din Bucuresti si doresc o prietenie de lunga durata-casatorie cu o femeie buna tot din Bucuresti. Am studii medii si un venit lunar de 4000 lei.
Buna, sunt Claudiu, si sunt pentru prima data pe acest site din dorinta de a gasi fata cu care sa construiesc o relatie de lunga durata, bazata pe incredere si sinceritate. Nu caut aventuri.