Cum ar fi dacă oamenii ar avea sufletul la vedere?

femeie

„Trupul omenesc este frumos doar în măsura în care oglindeşte sufletul.”

Oamenii au obiceiul de a observa ceea ce vor la semenii lor şi de a judeca după propriul sistem de valori. Contează mai mult faptul că sunt slabi, graşi, frumoşi, urâţi, bogaţi, săraci, că au o maşină sau casă nouă… dar nu prea interesează pe nimeni cât de fericiţi sau nefericiţi sunt cei pe care îi judecă. Şi asta este trist…

 

Cum ar fi dacă am putea vedea dincolo de zâmbetul binevoitor al unui cunoscut? Şi dacă am vedea sufletul tuturor prietenilor noştri, oare câţi dintre ei ar mai rămâne alături de noi?

Cum ar fi dacă sub tăcerea şi timiditatea unei colege pe care toată lumea o evită, am descoperi cel mai frumos şi onest suflet? Oare am mai evita-o?

Cum ar fi dacă dincolo de veselia şi pofta de viaţă pe care o vedem la unii dintre semenii noştri, am putea şti de câte ori şi-au peticit sufletele în urma unor dureri numai de ei ştiute?

Cum ar fi dacă am vedea dincolo de kilogramele în plus ale unei persoane? Cum ar fi dacă am şti câte bătălii cu viaţa a dus, sau ce necazuri au făcut-o să piardă controlul propriului trup?

Cum ar fi dacă am vedea dincolo de ridurile brăzdate prea timpuriu pe chipurile unor femei? Dacă am putea să le numărăm lacrimile, dacă am şti că au pierdut pe cineva drag iar suferinţa a lăsat urme adânci, oare am mai gândi că nu au grijă de ele?

Cum ar fi dacă am descoperi că în spatele unui om veşnic vesel şi glumeţ se află o persoană tristă care încearcă să scape de durere prin râs?

Cum ar fi dacă am descoperi că persoana aceea arţăgoasă şi veşnic nemulţumită pe care nu o suportă nimeni, are acasă un părinte sau un copil bolnav?

 

Oare cum ar fi dacă am avea sufletul la vedere?

Oamenii s-au obişnuit să nu mai vadă dincolo de aparenţe. Ne este mult mai uşor să judecăm, decât să înţelegem, să evităm, decât să empatizăm, să izolăm oamenii diferiţi de noi, în loc să-i înţelegem.

Fiecare om are în spate o poveste. Fiecare stare sufletească are o cauză…

Poate n-ar fi rău dacă am putea avea sufletele la vedere. Să putem vedea nu doar cum arătăm la exterior, ci şi ce simţim, ce poveşti avem, ce temeri şi ce suferinţe cărăm fiecare. Şi mai ales, ca să putem vedea cât de frumoşi sunt unii dintre noi!


Anunțuri matrimoniale

Doamnă 60 ani, doresc să cunosc un domn de vârstă apropiată pentru o relație serioasă.
42 ani,licentiat, caut pentru prietenie sau casatorie domnisoara pana in 38 ani. Matrimoniale Teleorman
Buna sunt gheorghe.si caut o fata 29 sau femeie pina in 40 ani pt o relatie reala si sincera pt a forma o familie.nu conteaza situatia sau problemele tale atita timp cat vad implicare din partea ta.nu vreau aventuriere!
Ma numesc PAUL, si doresc sa cunosc o fata care cauta ceva serios . Inaltime, , 1,73, 66 kilograme, ochi albastri, imi place viata..sa calatoresc .