Copiii săraci nu mănâncă doar de sărbători

copil

Începe forfota sărbătorilor cu aglomeraţie, miros de cozonaci şi brad, strălucire, bucurie şi cu invariabilul îndemn: “ De Crăciun, fii mai bun!”. Este minunat şi admirabil să fii mai bun, dar de ce oare avem nevoie de o sărbătoare pentru a ne aminti să fim mai buni? De ce ne trebuie un îndemn că să ne amintim că pe lume există şi persoane mai puţin norocoase? De ce de sărbători umplem spitalele , orfelinatele şi căminele de bătrâni cu cozonaci, portocale şi bomboane, ca şi când aceştia ar mânca doar de sărbători?

 

Mama mea nu a fost niciodată vreo credincioasă, dar de când a ieşit la pensie şi are mult mai mult timp liber şi-a îndreptat atenţia şi către biserica. Ce îmi place la preotul respectivei biserici unde merge, este faptul că îşi încurajează enoriaşii să facă pachetele cu mâncare pentru săraci, tot timpul anului. Personal, mi se pare forma cea mai reprezentativă de a fi un bun creştin. Mă uit la ea cum face şniţele, orezel, dulciuri şi alte bunătăţi pe care le împarte în mod egal în pachetele ce vor ajunge la copii sărmani şi la persoane defavorizate. Asta se întâmplă tot timpul anului, nu doar de sărbători!

Probabil îmi veţi spune: Eu nu am timp să gătesc! Muncesc foarte mult şi abia îmi ajunge timpul pentru familie. Ei bine, sunt în aceeaşi situaţie cu voi şi va spun că eu am găsit o soluţie. În oraşul meu există o biserica ce se ocupă de oameni săraci. Familii nevoiaşe sunt incluse într-un program de ajutorare ce le oferă o masă caldă pe zi. Cei ce doresc “să fie mai buni” merg la preot şi planifică o zi în care vor să ajute. Li se spune ce au de cumpărat în funcţie de meniul zilei respective şi tot ce au de făcut este să ducă cumpărăturile acolo, iar voluntarele( femei minunate), gătesc în cantina bisericii mâncarea respectivă.

Ce poate fi mai simplu de atât? Ce poate fi mai uman? În ziua respectivă, poţi merge la biserica şi poţi vedea bucuria oamenilor pentru care o masă caldă înseamnă mai mult decât toate bogăţiile pământului. Eu am mers o singură data ca să mă asigur că mâncarea ajunge la cine trebuie, şi când am văzut ce am putut face cu doi pui, câteva kg de orez şi câteva kg de mere… m-am simţit cel mai bun om de pe Pământ! Am plâns de mândră ce m-am simţit! Am simţit că nu fac umbră pământului degeaba! Aceeaşi bucurie şi mândrie o simt şi când merg să petrec timp şi să citesc poveşti copiilor internaţi în spitalele din Bucureşti. Nu de Crăciun, ci atunci când îmi permite timpul indiferent de ce zi a anului este.

 

Departe de mine gândul că aş deţine adevărul absolut! Doamne fereşte! Este doar un punct de vedere, este felul în care înseamnă "a fi un bun creştin” şi “a fi mai bun” pentru mine. Aşa văd eu lucrurile!

Nu rup pragurile bisericii, nu merg să ascult slujbe, nu merg în genunchi în biserica dar, ori de câte ori pot, ofer o farfurie de mâncare unui flamand, un codru de pâine unui câine hămesit, puţin din timpul meu unor copii care au nevoie de el.

Este minunat să dăruim portocale şi cozonaci o zi pe an, dar în restul de 364 de zile ce se întâmplă?

Copiii, bătrânii şi animăluţele nu mănâncă doar de Crăciun! Alegeţi să fiţi mai buni în oricare dintre zilele anului! De exemplu, azi!


Anunțuri matrimoniale

Tanar 33 ani divortat caut femeie pentru o relatie serioasa casatorie. Doresc sa cunosc o fata serioasa sincera, nefumatoare care isi doreste o familie fericita.
Ma numesc Ionut si locuiesc in Piatra neamt, am un mic handicap locomotor ...locuiesc singur, am casa mea, masina mea propietate personala si caut o relatie serioasa cu scop casatorie, sa ma accepte asa cum sunt ...nu am vici, nu fumez, beau doar la ocazi si sunt familist.
Buna ma numesc George si am 33 de ani, despartit. Caut o femeie serioasa si gospodina!