it

Cand ajungi in Italia, primul lucru care te surprinde este galanteria barbatilor. Si nu ma refer aici la amabilitatea cu care se ofera sa te ajute (indiferent daca ai sau nu nevoie), ma refer la salutul cu care intampina o femeie, acel renumit Ciao Bella! :)

 

In al doilea rand vei fi fascinata de locuri atat de frumoase incat iti taie respiratia, de arhitectura, de magazinele de haine(raiul fashionistelorJ ), de limba lor atat de melodioasa si romantica si nu in ultimul rand de mancarea lor. Cine a luat cina o data intr-o mica trattorie din Toscana, isi va aminti aceasta experienta culinara toata viata.

Mancarea italieneasca nu numai ca este gustoasa si foarte usor de preparat, dar se pare ca este si foarte sanatoasa. Secretul consta in folosirea ierburilor  aromatice regionale, precum si in faptul ca italienii folosesc ingrediente proaspete de sezon cum ar fi cerealele, legumele, fructe, peste, fructe de mare, ulei de masline…

Alt lucru specific italienilor este ca sunt primii din Europa, care iau in considerare ordinea mancarurilor si relatia dintre felurile de mancare servite.

Astazi incercam trei retete simple italienesti, trei feluri de mancare gustoase si satioase si pentru a caror preparare aveti nevoie de foarte putin timp. Vreau sa avertizez ca desi vom folosi aceleasi ingrediente ca in Italia, diferente de gust vor fi, deoarece produsele folosite de noi difera mult de ale lor.

 

Salata Caprese

Cea mai simpla si comuna salata italiana,  compusa din felii de mozzarella, rosii si Frunze de busuioc proaspat, asezonate cu sare, piper si ulei de masline.

Se taie mozzarella in felii potrivite, apoi rosiile si la sfarsit frunzele proaspete de busuioc peste care adaugati sarea, piperul si uleiul de masline. Incercati sa folositi mozzarella buffalo!

 

Aperitiv cu vanata

Ai nevoie de: 1 vanata, 3 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet balsamic, 2 catei de usturoi maruntiti, rosii feliate, mozzarella, oregano, sare, piper, frunze de busuioc.

Felieaza vanata pe lungime, unge feliile cu amestecul din: ulei, sare, piper, busuioc, oregano, otet si usturoi. Frige feliile pe gratarul incins timp de 15-20 minute, apoi aseaza in straturi suprapuse: vanata, busuiocul, rosia, mozzarella. La sfarsit stropeste cu ulei de masline.

 

Antipasto cu bresaola

Ai nevoie de10 felii subtiri bresaola, o mana de rucola, 150 gr de parmezan, 2 linguri ulei masline extravirgin, 1-2 linguri suc de lamaie, putina coaja de lamaie, sare de mare si piper negru.

Se picura ulei de masline pe o farfurie, se aseaza feliile de bresaola si separat se amesteca rucola cu sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie si putina coaja rasa de lamaie. Se pune rucola peste bresaola, se pun deasupra felii de parmesan si se stropeste cu ulei de masline.


Anunțuri matrimoniale

72 ani, pensionar, 174/70kg, varsator, par grizonat, ochi verzi repatriat, divortat, singur in tara, sanatos, inginer, sportiv, comunicativ, vegetarian (de obicei), iubitor de natura cu locuinta in Bucuresti si strainatate.
45 ani, gemeni, 178cm inaltime, 67 kg, ochi caprui, par saten, pasiuni: calatorii, culinar, film, pescuit, sport. Caut o fata de incredere cu varsta pana in 40 de ani, sincera, cuminte si care stie ce vrea de la viata. Daca pana acum ai nimerit numai oameni nepotrivti in viata ta care nu au stiut sa te aprecieze, te-au facut sa suferi,sa iti pierzi increderea in tine. Acum poti schimba ceva in viata ta. Eu sunt un baiat linistit,respectuos si vreau sa gasesc pe cineva care sa aibe incredere in mine .Vreau sa te respect si sa te fac sa uiti de tot ce a fost urat in viata ta. Sunt din Bucuresti de 5 ani locuiesc in Anglia.
Ma numesc Florian, nu am prietena. Imi doresc o relatie serioasa, am 31de ani, locuiesc cu parinti. Cn ma cauta ca fata ii voi rasunde nu mprimesc cu privat.