Cel mai distructiv sentiment este ura. Şi, din păcate, o vedem peste tot

femeie flori

Răutatea unui om nu mă sperie. O accept, aşa cum accept că există oameni atât de buni şi frumoşi încât doar să-i priveşti îţi încarcă sufletul. Pot accepta că nu există doar soare, doar iubire, doar frumos pe lumea asta. Ştiu de la bunica mea că grâu fără neghină nu există. Dar, când ura ia proporţii, da, mi-e frică şi mă doare!

 

Trăim vremuri ciudate. Oamenii nu mai sunt toleranţi, nu mai sunt dispuşi să asculte, nu mai sunt dispuşi să treacă cuvintele şi întâmplările prin filtrul minţii şi al inimii lor. Oamenii urăsc visceral. De la priviri mânioase până la violenţă psihică şi fizică, vedem în ultimul timp toată gama sentimentului de ură. Privind în mediul on line şi în real, la început am crezut că este vorba doar de nişte cazuri izolate. Dar, foarte curând mi-am dat seama că ura aceasta aproape că a ajuns colectivă. Este ca un cancer care se întinde cu o viteză îngrijorătoare. Până la un nivel, cuvintele pline de manie care sunt revărsate peste tot pot fi înţelese ca o refulare, ca o descărcare a tensiunilor ce se acumulează din cauza vremurilor pe care le trăim. Dar, când cuvintele sunt însoţite de ura din priviri, deja devine patologic. Până şi cei mai blajini oameni devin neîndurători cu părerea celorlaţi, nimeni nu mai pare dispus să asculte şi să discearnă, toţi au dreptate, se pun etichete, lumea pare că se dezbină în două tabere şi, din nefericire, ambele părţi sunt mănate de ură şi de intoleranţă în credinţa lor. Mizele sunt mari, otrava strecurată în oameni este suficientă încât să îi îmbolnăvească şi pe cei mai cerebrali dintre noi, şi astfel am ajuns să asistăm la o ură colectivă, la izbuciniri primitive în care, cei mai mulţi indivizi nici măcar nu cunosc cu exactitate motivul care îi mână în această “luptă”.

 

Este atât de bine şi de frumos să trăieşti în pace şi armonie cu tine şi cu cei din jurul tău! Nu vă mai ucideţi sufletul cu sentimente şi gânduri negative! Fiţi un pic mai toleranţi cu semenii voştri! Ascultaţi şi încercaţi a înţelege, fără a-i cataloga pe cei ce nu sunt de aceeaşi părere cu voi că fiind proşti! Au alt nivel de informaţii şi cunoştinţe, dar sunt tot oameni! Nu vă lăsaţi mânaţi în luptele altora, pentru că va îmbolnăviţi sufletele!

Niciun om normal nu doreşte să îşi crească copiii într-o societate plină de ură şi mânie. Este datoria fiecăruia dintre noi de a contribui cu ceva bun la mediul în care trăiesc copiii noştri! Haideţi să nu le lăsăm drept moştenire ura şi dezbinarea! Fiţi un pic mai toleranţi!

Răutatea este un cancer ce se poate vindeca doar cu toleranţă şi iubire!


Anunțuri matrimoniale

34 ani, din Galati, divortat, doresc sa cunosc o doamna cu sa fara copil pentru prietenie sau casatorie. Astept mesajul tau la numarul de telefon.
61 ani, pești, 160cm/70kg, căprui, păr grizonat, fara vicii, iubitor de natura si cultura , doresc prietenie, eventual casatorie cu doamna nefumatoare din Bucuresti sau provincie, avand calitati si preocupari asemanatoare.
Barbat 49 de ani, singur, fara obligatii, doresc sa cunosc o doamna pentru o relatie de lunga durata, eventual casatorie. Rog si ofer seriozitate.
46 ani 1.75 cm 90 kg, divortat, caut o doamnă brunetă păr lung 40-48 de ani, ptr a întemeia o familie. Nu doresc aventuri poate avea un copil și poate locui la mine în casa mea.