Bucurii simple si miros de iubire lila

fata cu liliac

Îmi miroase a soare, a mare sărată, a nisip fierbinte şi a liliac înflorit. Şi în urechi mi se zbat valuri şi îmi ţipă pescăruşi îndrăgostiţi. Şi adie un vânt fierbinte ce-mi înfioară simţurile. Şi în suflet... în suflet mi-e dor şi mă arde. De ai şti tu cum arde dorul...

 

N-am primit niciodată liliac de la un bărbat. Orhidee, trandafiri, sau alte flori cărora nici măcar nu le mai ştiu numele şi pe care nici nu mi le-am dorit, dar niciodată liliac. Am visat întotdeauna cum vine la mine cu un braţ plin de flori mov, şi eu îmi îngrop faţa în ele şi le respir până în plămâni. Apoi îmi impletesc o coroniţă şi mi-o asez în părul bălai şi ciufulit de vânt. El mă priveşte răvăşit, iar eu desculţă fiind pe plaja fierbinte, cu părul despletit, cu trupul gol pe sub rochia albă de in, mă îmbăt cu parfumul lila. Şi apoi am să sărut florile şi am să-l iubesc pe El, oricât de păcătos ar fi. Şi da, chiar aş uita cum şi-a dorit să facă dragoste cu orice femeie frumoasă, pentru că doar mie dintre toate mi-a adus liliac. Şi ar fi fost atât de uşor să mă îndrăgostesc de un bărbat cu braţele pline de liliac mov...

 

Şi mi-e atât de dor... Dar am să-mi cârpesc sufletul, am să-mi netezesc zgârieturile din el, şi am să sper mai departe că într-o zi voi fi atât de importantă pentru un bărbat, încât el îmi va aduce un braţ de liliac mov.

Poate până atunci, nu mă va arde dorul de el.

 

„Poveştile unei visătoare”


Anunțuri matrimoniale

Buna. Nu stiu cum sa ma descriu. Sunt o femeie normala cu defecte si calitati. Imi doresc sa cunosc un barbat serios, romantic, cu mult bun simt, căruia să-i placa multi copii. Exclus agramatii si cei care consuma alcool.
Domn 49 ani doresc cunoştinţă doamnă, prietenie- căsătorie.
Singur, fara obligatii, independent financiar, caut o prietena pentru prietenie casatorie.
Viața e scurtă.. neștiută.. și în continuă schimbare. Într-o relație (din nefericire) a devenit o obișnuință, (când unul din cei doi se schimbă). După un timp oarecare, își schimbă comportamentul, vorbirea.. Nu mai iubește. Nu mai este ca la început. Vrea altceva.. nemulțumiri.. Găsește motive de ceartă, despărțire.. etc. Factorii acestui rău, nociv și distrugător pot fi: soacrele, prieteniile, libertinajul, internetul sau "competența" liberă și egoistă care concurează cu cel care dorește să își păstreze familia. Toate (despărțirile) au la bază egoismul (iubirea de sine), răutatea (lipsa iubirii) și dorința de a curvi cu alte persoane. [Pentru mine, familia și copii sunt un dar de la Dumnezeu, care trebuie păstrat și prețuit în orice fel de împrejurare. Copii sunt centrul bucuriei și iubirii a unei famili].