Azi îmi e dor...

fetita in leagan

Dintre toate anotimpurile pe care le-am întâlnit în viaţă, cel care m-a răvăşit şi m-a durut cel mai mult este dorul.

 

Azi îmi e dor de bunica. Şi de gogoşile ei calde şi pufoase din care ieşea gemul de prune şi mi se scurgea de pe faţă până în chiloţi. De siropul de trandafiri cu sifon rece din care beam până făceam „broaşte în burtă”. De pâinea pe care presăram zahăr stropit cu apă şi pe care o savuram ca pe cel mai delicios desert. De cireşele de mai pe care le furam din curţile babelor ce îşi asmuţeau câinii pe noi, ceata de copii obraznici. De merele pe băţ învelite în zahăr colorat în care mi-am stricat primii dinţi. De petalele de muşcată lipite de unghii. De gura plină cu câte cinci gume de mestecat Turbo, pe care le cumpăram pentru surprizele cu actori frumoşi.

De fericire şi linişte mi-e dor...

Azi îmi e dor de mine, o copilă în pielea goală pe nisip la Mamaia. Cu bunici, părinţi, rude... De stat în fundul gol pe nisipul fierbinte. De mâncat brânză cu roşii şi sare stând îngrămădiţi toţi pe un cearşaf, şi de nisipul ce îmi scârţia printre dinţi odată cu mâncarea. De pepene roşu muşcat din felia mai mare decât capul meu şi de albinele care îmi bâzâiau obrajii roşii şi dulci. De valurile ce mă înghiţeau cu totul, de ţipetele de frică ale mamei şi de râsetele mele de copil mic şi prostuţ care face o glumă.

De iubire şi protecţie mi-e dor...

 

Mi-e atât de dor uneori să uit de tot şi de toate şi să fiu doar o copilă naivă. Să nu-mi fie teamă, nici tristeţe, nici grijă de nimic. Să adorm seara visând Zâne şi corcoduşe verzi, şi să mă trezesc dimineaţa cu sărutarea mamei pe frunte. Şi singurele dureri să-mi fie cele din genunchii zdreliţi pe asfalt...

„Copilăria. Singurul paradis pierdut.”


Anunțuri matrimoniale

Barbat serios si singur, 49 ani, caut o femeie serioasa pt prietenie sau mai mult,
32 ani, 180 inaltime, 70kg, ochii verzi, caut o fata singura pentru o relatie serioasa. Matrimoniale Iasi
Mă numesc Cristi am 42 de ani și sânt singur sânt aici pt a alunga singurătate, viața frumoasă ie an doi de aceia caut pe cineva care-și dorește o relație serioasă.
Sunt Georgiana, am 50 de ani, sunt divorțată, singură, fără obligații, am un fiu medic, eu sunt economistă de profesie, doresc să cunosc un bărbat singur, fără obligații majore, cu casă și eventual mașină.Doresc să fie intelectual, în vederea unei relații pe termen lung, serioase, cu simțul umorului foarte dezvoltat, serios și respectuos. Mi-ar plăcea să nu fie mai scund decât mine, eu am 1,68 înălțime. Matrimoniale Timișoara, județul Timiș.