Aşteptările nasc dezamăgiri

femeie rasarit

“Nu da vina pe oameni că te-au dezamăgit! Dă vina pe tine pentru că ai avut aşteptări prea mari de la ei.”

Oamenii nu ne pot dezamăgi , ci aşteptările noastre o fac! Aşteptările sunt un fel de otravă cu care ne hrănim sufletul, şi care ne aduc dezamăgire, frustrare şi nefericire. Percepţia pe care o avem asupra realităţii şi mentalitatea noastră, ne fac să ne construim nişte idei limitative în care ne aşteptăm ca oamenii sau situaţiile să fie într-un anumit fel construit de noi…

 

De câte ori te-ai dus la o întâlnire şi ai sperat ca persoana cu care urmează a te întâlni să fie într-un anumit fel? Sau te-ai dus la o piesă de teatru şi îţi imaginai că va fi cumva? Sau te-ai aşteptat ca într-o anumită situaţie, oamenii să reacţioneze într-un anumit fel… Şi ori de câte ori nu s-a întâmplat aşa cum ţi-ai imaginat, ai fost dezamăgită.

Ai întâlnit o persoană de sex opus şi mergi la prima întâlnire. O placi la prima vedere şi abia aştepţi să vă cunoaşteţi mai bine, dar până să vă vedeţi, îţi construieşti în minte o imagine despre cum ţi-ai dori să fie. Poate că îţi imaginezi că ar trebui să fie amuzantă, şi toată construcţia ta se clădeşte pe acest aspect. Dar, iată că v-aţi întâlnit şi descoperi că acel om nu este amuzant. Nici nu mai contează câte calităţi are, tu eşti dezamăgită . Pentru că nu este aşa cum te aşteptai şi îţi imaginai.

 

Cel mai adesea oamenii suferă în relaţii din pricina faptului că descoperă că persoana de care s-au îndrăgostit nu este aşa cum credeau. Şi se simt trădaţi, nefericiţi şi dezamăgiţi. Dar oare, celălalt este vinovat pentru că este aşa, sau noi suntem de vină pentru că ne-am dorit atât de mult să fie într-un anume fel, încât am construit involuntar o imagine a lui, care poate nu avea nimic în comun cu el?

Poate că am vedea oamenii şi lucrurile mai clar, dacă nu am avea obiceiul de a ne construi aşteptări imaginare. Poate că ne-am bucura mai mult de tot ceea ce este în jurul nostru, dacă n-am mai avea aşteptarea că oamenii trebuie să gândească, să vorbească şi să acţioneze aşa cum ne-am dori noi.

Nu aştepta nimic de la alţii! Mai bine să fii surprinsă, decât dezamăgită!


Anunțuri matrimoniale

Am 39 ani ma numesc dumitrel zodia rac si sunt an cautarea unei relatii serioase.
Sunt nevazator, am 35 de ani, imi caut o femeie sa facem o casa, ma puteti contacta la numaru de telef sa vorbim.
Tinar serios, 42 ani, 1.85 inaltime si 70 kg, doresc sa cunosc o doamna sau domnisoara pentru o relatie serioasa. Eu sint din Timisoara. Rog seriozitate.
36 ani, 65 kg, inaltime 1,85, ochi verzi, neinsurat, pocait, curat, sincer. Caut o fata in vederea casatoriei. Locuiesc in Germania in Casa parintilor. Am servici, masina, dar îmi lipseste cei mai important “jumatatea”! Matrimoniale Bufta.