Aşteptările nasc dezamăgiri

femeie rasarit

“Nu da vina pe oameni că te-au dezamăgit! Dă vina pe tine pentru că ai avut aşteptări prea mari de la ei.”

Oamenii nu ne pot dezamăgi , ci aşteptările noastre o fac! Aşteptările sunt un fel de otravă cu care ne hrănim sufletul, şi care ne aduc dezamăgire, frustrare şi nefericire. Percepţia pe care o avem asupra realităţii şi mentalitatea noastră, ne fac să ne construim nişte idei limitative în care ne aşteptăm ca oamenii sau situaţiile să fie într-un anumit fel construit de noi…

 

De câte ori te-ai dus la o întâlnire şi ai sperat ca persoana cu care urmează a te întâlni să fie într-un anumit fel? Sau te-ai dus la o piesă de teatru şi îţi imaginai că va fi cumva? Sau te-ai aşteptat ca într-o anumită situaţie, oamenii să reacţioneze într-un anumit fel… Şi ori de câte ori nu s-a întâmplat aşa cum ţi-ai imaginat, ai fost dezamăgită.

Ai întâlnit o persoană de sex opus şi mergi la prima întâlnire. O placi la prima vedere şi abia aştepţi să vă cunoaşteţi mai bine, dar până să vă vedeţi, îţi construieşti în minte o imagine despre cum ţi-ai dori să fie. Poate că îţi imaginezi că ar trebui să fie amuzantă, şi toată construcţia ta se clădeşte pe acest aspect. Dar, iată că v-aţi întâlnit şi descoperi că acel om nu este amuzant. Nici nu mai contează câte calităţi are, tu eşti dezamăgită . Pentru că nu este aşa cum te aşteptai şi îţi imaginai.

 

Cel mai adesea oamenii suferă în relaţii din pricina faptului că descoperă că persoana de care s-au îndrăgostit nu este aşa cum credeau. Şi se simt trădaţi, nefericiţi şi dezamăgiţi. Dar oare, celălalt este vinovat pentru că este aşa, sau noi suntem de vină pentru că ne-am dorit atât de mult să fie într-un anume fel, încât am construit involuntar o imagine a lui, care poate nu avea nimic în comun cu el?

Poate că am vedea oamenii şi lucrurile mai clar, dacă nu am avea obiceiul de a ne construi aşteptări imaginare. Poate că ne-am bucura mai mult de tot ceea ce este în jurul nostru, dacă n-am mai avea aşteptarea că oamenii trebuie să gândească, să vorbească şi să acţioneze aşa cum ne-am dori noi.

Nu aştepta nimic de la alţii! Mai bine să fii surprinsă, decât dezamăgită!


Anunțuri matrimoniale

Tânăr 40/1,75/80kg sincer,elegant, cu simțul umorului caut o domnișoară singură ptr o relație serioasă.
Oare de ce crezi ca sunt aici?
Buna ..caut sami fac familie nu conteaza daca are copii sau a fost casatorita doresc sami fac familie.