Aşteptările nasc dezamăgiri

femeie rasarit

“Nu da vina pe oameni că te-au dezamăgit! Dă vina pe tine pentru că ai avut aşteptări prea mari de la ei.”

Oamenii nu ne pot dezamăgi , ci aşteptările noastre o fac! Aşteptările sunt un fel de otravă cu care ne hrănim sufletul, şi care ne aduc dezamăgire, frustrare şi nefericire. Percepţia pe care o avem asupra realităţii şi mentalitatea noastră, ne fac să ne construim nişte idei limitative în care ne aşteptăm ca oamenii sau situaţiile să fie într-un anumit fel construit de noi…

 

De câte ori te-ai dus la o întâlnire şi ai sperat ca persoana cu care urmează a te întâlni să fie într-un anumit fel? Sau te-ai dus la o piesă de teatru şi îţi imaginai că va fi cumva? Sau te-ai aşteptat ca într-o anumită situaţie, oamenii să reacţioneze într-un anumit fel… Şi ori de câte ori nu s-a întâmplat aşa cum ţi-ai imaginat, ai fost dezamăgită.

Ai întâlnit o persoană de sex opus şi mergi la prima întâlnire. O placi la prima vedere şi abia aştepţi să vă cunoaşteţi mai bine, dar până să vă vedeţi, îţi construieşti în minte o imagine despre cum ţi-ai dori să fie. Poate că îţi imaginezi că ar trebui să fie amuzantă, şi toată construcţia ta se clădeşte pe acest aspect. Dar, iată că v-aţi întâlnit şi descoperi că acel om nu este amuzant. Nici nu mai contează câte calităţi are, tu eşti dezamăgită . Pentru că nu este aşa cum te aşteptai şi îţi imaginai.

 

Cel mai adesea oamenii suferă în relaţii din pricina faptului că descoperă că persoana de care s-au îndrăgostit nu este aşa cum credeau. Şi se simt trădaţi, nefericiţi şi dezamăgiţi. Dar oare, celălalt este vinovat pentru că este aşa, sau noi suntem de vină pentru că ne-am dorit atât de mult să fie într-un anume fel, încât am construit involuntar o imagine a lui, care poate nu avea nimic în comun cu el?

Poate că am vedea oamenii şi lucrurile mai clar, dacă nu am avea obiceiul de a ne construi aşteptări imaginare. Poate că ne-am bucura mai mult de tot ceea ce este în jurul nostru, dacă n-am mai avea aşteptarea că oamenii trebuie să gândească, să vorbească şi să acţioneze aşa cum ne-am dori noi.

Nu aştepta nimic de la alţii! Mai bine să fii surprinsă, decât dezamăgită!


Anunțuri matrimoniale

31 ani, 178cm/ 85kg. Mă numesc Cătălin am 31 de ani sunt din București și doresc sa cunosc pe cineva care și-ar dori o relație serioasa și de lunga durata împreună cu mine. Sunt un băiat serios liniștit la locul meu nu consum alcool absolut deloc sunt calm modest etc. Pentru mine nu contează aspectul fizic vârsta etc contează doar respectul înțelegerea iubirea și comunicarea. Dacă este vreo persoană care și-ar dori să vorbim și ne cunoaștem aștept să mă contacteze.
Mă numesc Marian, am 49 de ani, înălțime 1,75 și 75 kg, brunet, ochi căprui-verzui. Sunt din Zvoriștea, Suceava. Nu am copii sau obligații. Am școala populară de artă la acordeon. Nu am piciorul drept de la genunchi dar am proteză. Doresc să cunosc o doamnă până în 48 de ani, pentru căsătorie.
Buna sunt Andrei am 30 de ani, urasc cearta si minciuna nu consum alcool, de fumat da, am casa un servici stabil Mecanic De lcomotiva sunt o persoana intelegatoare cu bun simt, caut o fata serioasa de varsta apropiata, care sa isi doresti o viata frumoasa si intemeierea unei famili fericite.