Ai dreptul să nu spui nimic. Tot ce spui poate fi folosit împotriva ta

cuplu

Am auzit cu toţii această faimoasa citire de drepturi în filmele americane şi, dacă ar fi să o descifrăm, ar însemna ceva de genul: ţine-ţi gura şi nu spune nimic până nu îţi vine avocatul, pentru că din greşeală poţi spune adevărul şi acesta te va costa!

Şi, din păcate, în viaţă reală cam tot aşa se întâmplă. Să spui adevărul poate fi uneori un joc de-a ruleta rusească. Poţi nimeri cu adevărul o persoană care nu îşi doreşte să îl audă, o persoană care doreşte să fie minţită frumos. Şi atunci, sinceritatea ni se întoarce înapoi sub formă de bârfe, supărări şi chiar răzbunări puerile. Sau, poţi răni o persoană pe care nu ţi-ai dori să o faci să sufere.

 

Putem fi sinceri 100% în toate situaţiile? Decizii, decizii… Iată trei situaţii care te vor pune pe gânduri:

Să presupunem că ai o prietenă care nu arată tocmai bine, cu toate eforturile pe care le depune. Va pregătiţi să mergeţi la o petrecere şi înainte de plecare te întreabă mândră de ea: “ Eiii, cum arăt?” Bineînţeles că îi răspunzi că arată bine, dar ai fost cu adevărat sinceră când ai răspuns aşa? Şi dacă i-ai fi spus că nu arată bine, ai fi putut suporta ideea că ai făcut-o să sufere?

Sau, să ne imaginăm altă situaţie. L-ai văzut întâmplător pe soţul prietenei tale sărutând o altă femeie. Ce faci? Te duci să îi spui amicei tale? Dacă nu îi spui te doare pe dinăuntru, dacă îi spui te poate durea pe dinafară, deoarece este posibil că acest adevăr să provoace altora doar suferinţă, sau să se întoarcă împotriva ta.

Sau, eşti la o conferinţă şi în faţa unei mulţimi de oameni, vorbeşte un speaker foarte slab pregătit. La sfârşit se adresează publicului cu îndemnul: “ Va rog să spuneţi sincer cum vi s-a părut prezentarea mea!” Ce faci? Te ridici şi îi spui : “Părerea mea este că eşti un prost şi prezentarea ta a fost de tot râsul?” Sau taci şi îţi înghiţi cuvintele?

 

Toţi afirmăm cu tărie că ne plac oamenii sinceri. Dar suntem cu adevărat asumaţi ca să suportăm adevărul? Şi pe de altă parte, suntem într-adevăr pregătiţi să primim răsplata rostirii adevărului în orice împrejurare?

Poţi afirma cu toată sinceritatea că tu eşti sincer/ă în toate situaţiile şi cu orice persoană?

Poţi afirma cu toată sinceritatea că eşti pregătit/ă să suporţi adevărul, orice ar însemna el şi indiferent din partea cui îl vei primi?

 


Anunțuri matrimoniale

Ma numesc Florin si aș vrea să cunosc o fata sinceră înțelegătoare pentru o relație de lungă durată.... Lucrez si am casa mea dorința mea fiind sa am cu cine sa petrec tot restul vieții mele în ea.pwp.
33 de ani, locuiesc in Aghires Fabrici! Recent am divortat de o femeie care a profitat de bunatatea mea! Eu sunt artist practic arta, sun o persoana care se ataseaza rapid, serios, implicat in relatie cu sufletul si simpatic.Matrimoniale Cluj-Napoca.
Tânăr 37 ani, studii superioare, calm, romantic, de incredere doresc cunoștință tânără inteligenta, intre 25 și 37 ani pentru o rel. de durata/căsătorie. Ploiesti sau împrejurimi.
Doresc cunostinta cu doamna 35-48 ani, pentru o relatie de prietenie, casatorie, locuiesc in Bucuresti.